×

Túl az Óperencián: Pécsi Ildikó

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő 1940-ben született Polgáron. Pályafutása 1962-ben indult a Pécsi Nemzeti Színházban, s első komolyabb filmes szerepét is ekkor kapta: Rényi Tamás Legenda a vonaton című filmjében Sinkovits Imre oldalán látható. A hetvenes évek közepétől ünnepelt színésznő vált belőle, rengeteg mozi- és tévéfilm szereplője volt ekkor, de a színpadon is rendkívül sokoldalúnak bizonyult, hiszen Shakespeare-drámákban épp úgy játszott, mint könnyedebb komédiákban, illetve operettekben. 1980-ban érdemes művésznek, 1987-ben kiváló művésznek választották, országos ismertségét pedig az 1983-ban indult Linda című tévésorozat fokozta, amelyben 1989-ig szerepelt. 1990 után a József Attila Színházban játszott, később szabadfoglalkozású színésznőként az ország számos színpadán megfordult. 2009 óta a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Pécsi Ildikó boldogan jött el hozzánk beszélgetni, hiszen a mai napig tele van ötletekkel, és mondanivalóval. Arról nem is beszélve, hogy mint mondta: “Végre megmutathatom a hallgatóknak a 3 éve készült dalaimat, mely életem első és egyetlen CD-je.”

A dalok érdekessége, hogy zenéjét Gyimesi László írta, szövegét pedig Ő maga.

Ebben a munkában teljesen önzetlenül segítségére voltak, Gyimesi László, Csiszár Péter, Halász János, Kormos János és Solti János.

Pécsi Ildikóval együtt lenni mindig élmény, és ezzel Önök is így lesznek.

Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább