Napközben a szájhigéniáról

A Napközben március 18-i adásának tartalmából:

Szájhigénia
Ha valakinek fáj a foga, nem nehéz rávenni, hogy forduljon fogorvoshoz, de mi van az egyéb szájbetegségekkel? Milyen problémákat lehet megfelelő szájhigéniával megelőzni? Rossz lehelet, daganat, ínybetegségek, mi vezethet ezekhez a betegségekhez? A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata a Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesületével és a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karával együtt 2016. március 18-án fogászati prevenciós és ismeretterjesztő napot szervez.

Hallgassa meg!

A diabéteszes neuropathia
Magyarországon évente 3-4 ezer cukorbeteg veszíti el a lábát, pedig az esetek 85 százalékában ez megelőzhető volna. A diabéteszes neuropathia, a cukorbetegség egyik gyakori és súlyos, az idegrendszer károsodásával járó szövődménye mintegy 150 ezer beteget érint hazánkban. Hogyan ismerhető fel időben a károsodás, hol kaphatnak szakszerű kezelést az érintettek, és miként segíti a legkisebbek ellátását az ország első Gyermek Neuropathia Központja?

Hallgassa meg!

Magyar Hagyományos Íjász Tábla (MHIT) találkozója a Lengyel-Magyar Barátság Nap alkalmából
A magyar hagyományos íjász tábla tagjai évek óta nagy sikerrel szerepelnek nemzetközi versenyeken. Mónus József többszörös távolsági világrekorder. Szombaton is több kategóriában mérik össze tudásukat. Milyen íjakkal, milyen nemzetekkel versenyeznek? Mire jó egy-egy ilyen hagyomány örző verseny? Meddig lehet visszapillantani az íjászat múltjába?

Hallgassa meg!

Bozsik József kertészeti rovata

Napközben – Kossuth – március 18., péntek – 9:00

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább