Napközben a falusi turizmusról

A Napközben március 9-i adásának tartalmából:

– Tavasszal egyre többen vágynak a szabadba, sokan a téli fürdős, wellnesses programok helyett inkább a kisfalvakba a természetbe vágynak. Magyarországon is egyre többen veszik igénybe a falusi turizmus nyújtotta szolgáltatásokat. A FATOSZ 2016-ban is kiadja országos szálláskatalógusát, melyben falusi szálláshelyek hirdetései jelennek meg. A szálláskatalógust országos turisztikai kiállításokra, fesztiválokra, termelői piacokra viszi majd magával, ezzel is propagálva ezt a leehetőséget. Merre tart Magyarországon a falusi turizmus, mi lehet a fejlődés iránya? Hogyan állunk európai viszonylatban?

Hallgassa meg!

– Minden gyereknek igénye van a mozgásra, sőt ahhoz, hogy hosszú távon is megőrizzék testi és szellemi egészségüket, a rendszeresen végzett sporttevékenység javasolt a számukra. A megfelelő sportág kiválasztása azonban nem egyszerű, hiszen olyan sportágat kell választani, amelyet élvez a gyerek, megfelel az adottságainak és sikerélményt is ad számára. Ebben persze a szülőknek, pedagógusoknak nagy szerepe van, de segíthetnek benne tudományos módszerek, mint például a sportantropometriai mérések is. Hogyan válasszunk sportágat gyermekeinknek? Mely szempontok legyenek a döntőek? Hogyan figyeljünk a gyermek visszajelzéseire?

Hallgassa meg!

– Világszerte növekszik a pajzsmirigy betegek száma, amelynek sok oka lehet. Elsősorban a nőket érinti és akár meddőséget is okozhat, de korai felismerésével sokat tehetnek a struma, a göbképződés, a vetélés, a magzati rendellenességek, a férfiaknál pedig az impotenciazavar ellen.

Hallgassa meg!

– Május 6-án volt a Logopédia Európai Napja. Évről évre nő egyébként logopédiai ellátásra szorulók száma és mint a legtöbb esetben, fontos a korán elkezdett terápia. Mi az oka annak, hogy egyre többen szorulnak logopédus segítségére? Mik a tipikus beszédhibák a gyerekeknél? Mikor kell elkezdeni a fejlesztést? Kijavítható-e minden beszédhiba?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – március 9., szerda – 9:00

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább