Alpok-Duna-Adria: A vitorlázás szerelmese

Az Alpok, a Duna és az Adria mentén fekvő országok közös televíziós műsora.

A március 10-i adás tartalmából:

A Brixen melletti egyik dél-tiroli hegyi faluban lakik az a fiatal hölgy, aki szociális munkásként, szakmája legjobbjai között szerepelt a legutóbbi Brazíliában rendezett világbajnokságon. Marion Huber emellett kifogyhatatlan energiával vesz részt a falu közösségi életében. Tagja több egyesületnek, például a hagyományőrző tánccsoportnak is.

A 36 éves trieszti Jasna Tuta hét évvel ezelőtt gyökeresen megváltoztatta addigi életét. A nagy váltás oka, hogy megismerkedett egy angol tengeri utazóval, akivel azóta együtt hajóznak a trópusi országok között. Meg vannak győződve arról, hogy a vitorlázás nagyszerű sport, ezért erről útikönyvet is írtak. Jasna ebben számol be kalandos és tanulságos hajózásukról, Mexikótól egészen az álomszerű polinéziai szigetvilágig.

Amikor Ivan Generalić és Franjo Mraz 1931-ben először mutatták be műveiket egy zágrábi tárlaton, nem is sejtették, hogy a kis Dráva-menti faluból származó festészetük hamarosan híres művészeti irányzat lesz, amelyet ma naiv művészetnek hívnak. Nekik köszönhetően alakult meg a Hlebinei Falusi Festőiskola.

Tegyünk egy sétát a müncheni repülőtéren, ahol számos ott felejtett vagy éppen szándékosan ott hagyott tárgyat őriznek.
A gépek felszállása előtt, legfőképpen a kézipoggyászra vonatkozó szigorított biztonsági intézkedések miatt, izzasztó jelenetek játszódnak le a csomagellenőrzésnél. Öngyújtót, körömlakkot, rovarok elleni spray-t, és még sok minden mást nem szabad felvinni a fedélzetre. Gyakran előfordul, hogy a nagy kapkodásban az utasok ott felejtenek valamit, ami aztán végül a repülőtéri talált tárgyak osztályán köt ki.

Alpok-Duna-Adria – Duna – március 10., csütörtök – 7:55
Ismétlés: Duna World – március 10., csütörtök – 16:35

Szerkesztő: Sári Zsuzsa

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább