Korkóstoló: ifj. Szepsy István, a 2016-os Gál Tibor emlékérem tulajdonosa

A Korkóstoló március 6-i adásában:

Hallgassa meg!

– Forgács Judit fiatalon ment férjhez és igazán mindene megvolt, amikor úgy érezte, váltania kell. Új párt és hivatást is talált. Házi készítésű termékeket kínáló boltot nyitott. Ma ő süti a libamájat, készíti a házi tepertőkrémet és a konyakkal megbolondított pástétomot. Szinte minden a saját keze műve: a lekvártól a frissen sült libacombig. Az út hosszú volt, míg Judit megtalálta azt, amiben igazán mer hinni, de ebben férje, Császi Csaba mindvégig támogatta.

– Megújult az olasz tengeri halas étterem Budapest belvárosában. A Punto Pesce nemcsak a nevében olasz, hanem a tulajdonosok, a séfek és a segédek is mind azok. Az étterem mellett saját tengeri halas boltot is nyitottak, így a friss halválaszték óriási. A kirakatban hatalmas akvárium áll, ahol manökenként kelleti magát több polip, rák és homár is. Ahogy nyáron a tengerparton, itt is kiválaszthatjuk, hogy mit szeretnénk a tányérunkon viszontlátni.

– A Magyar Borok Bálja az elmúlt 10 évben a borászok és borkedvelők exkluzív rendezvényévé, a báli szezon egyik fénypontjává nőtte ki magát. Az idén a Garamvári, a Figula, a Vida, a Gál Tibor, a Bock és a Oremus pincészetek különlegességeit élvezhette a nagyérdemű a WineLovers szervezésében. A bál borszakértője és gasztronómiai tanácsadója Mészáros Gabriella, a Borkollégium igazgatója volt, az ételsort Bernáth József kreatív séf és Gullner Gergő, az InterContinental Budapest séfje álmodta meg. Ezen a Magyar Borok Bálján is, miként az már hagyomány átadták a Gál Tibor emlékérmet is.

– Jó kis krimi szórakoztatja a budapesti Rózsavölgyi Szalon közönségét január vége óta. A címe „Istenek tanácsa” és egy orvosi transzplantációs bizottság drámaian izgalmas döntéséről szól, amelyben szakmai, erkölcsi és persze anyagi szempontok is szerepet játszanak. Márton András Dumber atyát alakítja, akinek személyében egyszerre van jelen az egykori ügyvéd és a megértő lelkész. A színész-rendező egyébként az élet számos területén kipróbálta magát, a többi között a New York-i Magyar Kulturális Központ vezetője is volt több mint 10 évvel ezelőtt. Számos hírességgel, politikussal találkozott, és mindig kedvenc New York-i éttermébe, a Mignonba invitálta vendégeit. Ma már ez a tradicionális magyar konyhát képviselő hely nincs, de van helyette más. Erről is mesélt a Márton András.

– Folytatjuk a nemrégiben nagy sikerrel vetített magyar minisorozat, a „Csak színház és más semmi” alkotóit bemutató korkóstolós portréinkat. Ezúttal Mikecz Estillával az egyik főszereplővel készítettünk interjút. Ő alakította Tatai Lilit, a nagyreményű fiatal színésznőt, aki Alindának, a színház dívájának győzni látszó vetélytársa a színpadon és az ágyban is. De a játszma fordulatos és fondorlatos is… Estilla a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának színművész hallgatója, de Pesten is láthatjuk, mert a Nemzeti Színházban futó Psyché egyik szereplője. Bár főzni még nem tud, de élet- és ételszeretete határtalan. Legyen szó európai vagy ázsiai konyháról, japán szusiról vagy a mágikus erejű otthoni pogácsáról.

Korkóstoló – Kossuth – március 6., vasárnap – 9:30

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább