Virtuózok 2016

Lezárult a jelentkezés a közmédia komolyzenei tehetségkutatójába

Február végéig jelentkezhetnek a közmédia komolyzenei tehetségkutató műsorába, a Virtuózokba azok a 6 és 23 év közötti fiatalok, akik kiválóan játszanak a klasszikus zene valamelyik hangszerén vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. A műsor áprilisban indul a Duna közszolgálati csatornán.

A közmédia tavasszal folytatja a korábban nagy sikert aratott komolyzenei tehetségkutatót, amelybe három korcsoportban nevezhetnek a klasszikus zenész fiatalok. Az I. korcsoportban a 6 és 12 év közötti gyerekek mérhetik össze hangszeres vagy énektudásukat. A II. korcsoportba a 13 és 17 év közötti fiatalok nevezhetnek, míg a 18 és 23 év közöttiek alkotják majd a III. korcsoport mezőnyét. A versenykiírás szerint az énekesek esetében a felső korhatár 28 év.

A Virtuózok 2016-os műsorába a http://www.mediaklikk.hu/virtuozok-jelentkezes oldalon jelentkezhetnek az érdeklődők február 29-ig. A jelentkezési lap kitöltése mellett pályázóknak egy legfeljebb 400 megabájt terjedelmű videót is fel kell tölteniük bemutatkozó produkciójukról.

A közszolgálati médiaszolgáltatás küldetéséből adódóan a versenyben kizárólag a klasszikus zenei képzettség és tehetség számít. A tehetségkutatás mellett a műsor továbbra is azt tartja alapvető céljának, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel.

A Virtuózok, Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora 2014-ben debütált a közmédiában. A nagy siker és az óriási érdeklődés miatt a műsorsorozat idén újraindul, az adások a Duna televízióban lesznek láthatók áprilistól.

A Virtuózok első szériájában szintén három korosztályban született győztes: Boros Misi a legfiatalabb, Lugosi Dániel Ali a középső, Gyöngyösi Ivett a legnagyobbak kategóriájában nyerte meg a versenyt. Misi és Ivett zongora-, Ali pedig klarinétjátékával nyűgözte le a zsűrit és a nézőket. A műsor különdíjasa Demeniv Mihály lett, aki harmonikáján szólaltatta meg a zeneműveket.

Tovább a Virtuózok műsoroldalára >>

További olvasnivalók