Napközben a polgári védelem napjáról

A Napközben február 29-i adásának tartalmából:

Március 1. a polgári védelem világnapja
Szerte a világon megemlékezéseket tartanak, látványos bemutatók és katasztrófavédelmi gyakorlatok kíséretében. Mennyit változott a feladatkör a 2. világháborús légoltalom óta, hová fejlődtek a technikai eszközök, hogyan biztosítható a résztvevők naprakész szakmai tudása? Mi a jelentősége ma ennek a fogalomnak (legutóbb a vörös iszap ömlésnél), mikor, milyen helyzetekben és veszélyek esetén „vethető be”, kik a tagjai, vannak-e folyamatos szinten tartó képzések?

Hallgassa meg!

Közterületi gyepgondozás
Közeledik, vagy már el is kezdődött a településeken a tavaszi önkormányzati feladatok körében elvégzendő közterületi gyepgondozás, fa- és virágültetés, koronaalakítás; mennyire felelnek meg a kötelező zöld felület előírások a környezeti elvárásoknak, a terület besorolás szerinti fapótlási kötelezettségnek? Kifejezhető-e számokban a lombos fa gazdasági haszna? Mikor és mivel kell pótolni a veszélyessé nyilvánított és egyszerre kivágott útmenti fasorokat, amelyek – nem mellesleg – az útburkolatot ís védik a túlzott felmelegedéstől és egyéb hasznuk is van?

Hallgassa meg!

Pénzkezelés, gazdálkodás tanítása már kisgyermek korban, otthon és az iskolában is szükséges (lenne), egyszerű módszerekkel megoldható, több pénzügyi szakember is részt vesz internetes csoportokban, amelyek bátorítják a kezdeményezést egyéni tippekkel

Hallgassa meg!

Tavaszi lomtalanítás
Pénteken az V.ker-ben veszi kezdetét a fővárosi tavaszi lomtalanítás, ami már korszerű alapelvek szerint történik, majd az I. és a XIII. ker következik:

Hallgassa meg!

Újrahasznosító udvarok lesznek kijelölve, ahol gyűjtik az újra feldolgozható anyagokat, külön lehet majd lerakni a veszélyes hulladékot (festék, akkumlátor), a 2 éve hozott törvény értelmében semmit sem szabad elvinni a helyszínről, mert lopásnak minősül, ezt a közterület felügyelők ellenőrzik majd.

Napközben – Kossuth – február 29., hétfő – 9:00

Szerkesztő: Füredy Zsolt
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább