×

Túl az Óperencián: Dunai Tamás

A Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész 1949. július 10-én született Mohácson, felsőfokú tanulmányait a szegedi JATÉ-n végezte magyar-francia szakon.

A színjátszás is ekkor vált élete szerves részévé, hiszen már elsőévesként játszott az Egyetemi Színpadon, majd miután a fővárosba költözött, elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát is. Friss színészi diplomájával 1976-ban a Madách Színházhoz szerződött, ahol drámákban és olyan híres musicalekben, mint a Macskák és a Hegedűs a háztetőn, egyaránt játszott. 1998-ban az év musical énekesének járó eMeRTon-díjjal ismerték el, 2004-ben pedig rendezőként is bemutatkozott az Ez nem ugyan Az című musical esttel. Napjainkban a Madách Színház Mary Poppins című musicaljében és a kecskeméti Katona József Színházban Isten pénze címmel tavaly novemberben bemutatott zenés darabban is főszerepet játszik.

Az ismert és kedvelt színész a színház mellett zenél is. Kedvenc hangszere a klarinét, amin a mai napig játszik. Saját bevallása szerint lelkes hallgatója a Dankó Rádiónak is, mert a világ legjobb klarinétosai itt játszanak.

Várja Önöket szeretettel a szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább