Napközben a gyermekkori látásproblémákról

A Napközben február 9-i adásának tartalmából:

Nők 40+ program
Elindult a Nők 40+ program, amely április 30-ig azoknak a nőknek nyújt segítséget, akik koruk miatt nem tudnak elhelyezkedni. Emellett a rendszer lehetőséget ad a nyugdíjba vonuláshoz szükséges hiányzó jogosultsági idő megszerzéséhez is. Kik élhetnek a lehetőséggel, milyen segítséget nyújt a munkaerőpiaci program, és milyen eséllyel tudnak elhelyezkedni a 40 év felettiek Magyarországon?

Hallgassa meg!

Látásproblémák kicsi korban
A gyermekkori látásproblémák befolyásolják a felnőttkori éleslátást, így még gyerekkorban kell korrigálni a problémát. Jó tudni, fontos, hogy a kicsiknek gyermekszemész specialista írja fel a szemüveget, mivel a gyermekek szeme olyan gyorsan korrigálja a dioptriákat, hogy a felnőttek esetében pontos adatokat mérő gép, egyáltalán nem ad hiteles képet a gyermek szemének dioptria gondjairól. A látásprobléma nem életkorhoz kötődik, így nem is veszik észre gyakran időben. Hogyan veheti észre a szülő, ha gond van a gyerek látásával, és kihez kell fordulni?

Hallgassa meg!

Mit jelent tanúnak lenni?
Ismerőseink, de néha idegen emberek is arra kérnek bennünket, hogy tanúskodjunk egy hivatalos iraton. Banki szerződéseinken is általában idegen emberek tanúskodnak. Ha ódzkodunk is a szignótól, általában megtesszük, és nem is gondoljuk, hogy milyen következményei lehetnek ennek. Az is gyakran előfordul, hogy hamisítják az ilyen szerződéseket. Mit jelent, ha tanúként aláírunk egy dokumentumot, mikor válhatunk hamis tanúkká, és mi történik, ha hamisítják az aláírásunkat?

Hallgassa meg!

Húsvásárlási praktikák
Gyakorlott háziasszonyok is nehezen tudják eldönteni, hogy mennyire friss, netán romlott-e a hús, amelyet árulnak a piacon vagy az áruházakban. Gyakran hallunk praktikákat, amelyekkel az állott hús még frissnek tűnhet.  Mire kell odafigyelni, ha húst vásárolunk, és milyen veszélye van a romlott árunak?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth-  február 9., kedd, 9:00

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább