Szellem a fazékból: Finom, foszlós fánkok

Hallgassa meg!

Ezen a hétvégén kezdődik a farsang farka, ami három napot takar: farsangvasárnap, húshagyókedd, hamvazószerda. A régi világban farsangvasárnapon sütötték az utolsó fánkokat, húshagyó kedden elfogyasztották a maradék ételeket, az edényeket alaposan elmosták és húsvétig elő se vették, nehogy zsír-, vagy húsmaradék kerüljön a böjti ételekbe, szerdán meg hamut szórtak a fejükre, és kezdetét vette a negyvennapos böjt. De vasárnap még nyugodtan ehetjük a finom, foszlós fánkokat, amelyhez ezúttal szakmai segítséget nyújt Vinkó József, a Szellem a fazékból házigazdája. Segítőtársai ezúttal, Auguszt József cukrászmester, valamint Amin Anita és Kocsis Regina „fánkmesterek” lesznek.

Szellem a fazékból – Kossuth – Február 6., szombat, 9:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább