Napközben a felsőoktatási felvételiről

A Napközben január 29-i adásának tartalmából:

Felvételi indul!
Február közepéig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe. Idén megint több helyre lehet jelentkezni, és számtalan plusz pont elérhető. Milyen egyéb változások vannak a felvételi rendszerben?  Milyen határidőkre kell figyelni? A különböző egyetemek főiskolák  nyílt napokkal segítenek a tájékozódásban. Hogyan érdemes választani? Megjósolható-e, hogy mely szakmákra, milyen képzettségre lesz igény 5-6 év múlva?

Hallgassa meg!

A megváltozott építési törvényről
Januártól több pontban változott az építési törvény, pl. 300 négyzetméternél kisebb alapterületű lakóingatlanokra nem kell építési engedélyt kérni, csak bejelentési kötelezettséget írnak elő, továbbá már a használatbavétel előtt szükséges az épület energetikai megfelelőségének igazolása. Milyen szempontból egyszerűsödik, és hol szigorodik az engedélyezés? Mitől változhat pozitívan egy-egy település képe?

A XX. Csángó Bálról
Huszadik alkalommal rendezik meg Budapesten január 30-án a Csángó Bált. A csángó népdalénekesek, táncosok produkcióival színesített eseményen évtizedek óta több százan vesznek részt. Miért olyan fontos, hogy több száz kilométerre csángóföldtől legyen egy ilyen találkozó? A hagyományok őrzése, közvetítése, vagy a találkozás fontos?

Hallgassa meg!

Ha péntek, akkor Bozsik gazda Napközben
Bozsik József kertészeti rovata.

Napközben – Kossuth – január 29., péntek – 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább