×

Ilyen volt A Dal 2016 első elődöntője percről-percre

bscap0010
A mai show nem csak a Duna TV-n és a Duna Worldön startolt el 19:40-kor, hanem itt nálunk a weboldalon is, ugyanis élőben közvetítettük az eseményeket, percről-percre frissítve a bejegyzést.

19:40 – Kezdődik A Dal 2016 első elődöntője!
Látványos nyitótánccal veszi kezdetét a show, miközben megérkeznek az első elődöntő versenyzői is, sorrendben: ByTheWay, Odett, Mohamed Fatima, Benji, Tolvai Reni, Veres-Kovács Petra, Török Jázmin, Egy Másik Zenekar, Freddie és a Mushu, valamint a két műsorvezető, Tatár Csilla és Harsányi Levente. Tapsvihar!

19:48 – A zsűri
Csilla és Levi bemutatja a zsűri tagjait: Zséda, Both Miklós, Frenreisz Károly és Pierrot. Az ötödik zsűritag pedig maga a közönség.
Az első fellépő Odett, Stardust című dalával!

19:50 – Első fellépőnk Odett
Odett saját maga által tervezett látványvilággal készült, ami igen kellemes a szemnek, produkciója pedig a fülnek is. Az énekesnő háttértáncosok nélkül, egyedül látható a színpadon.

19:54 – Odett értékelése
Elsőként Frenreisz Károly mondja el véleményét a Stardustról, akinek nagyon tetszett a dal. Pierrot szerint rádiós slágert hallhattunk, ami egyben pozitív és negatív kritika is. Zséda a refrént érzi a dal erősségének, de jobban örült volna, ha Odett magyarul énekel. Both Miklósnak is tetszett a produkció. A zsűri pontozása: 6-7-8-8.
A produkciót itt nézhetitek vissza.

19:59 – Mohamed Fatima következik!
Fatima ‘Ott leszek’ című dalával indul a versenyen, az előadását két vokalista, egy szaxofonos és egy nagybőgős egészíti ki. Pár sor erejéig Burai Krisztián zeneszerző is beugrott.

20:03 – Fatima értékelése
Both Miklós szerint ez a dal bezárja Fatima személyiségét, és ez rányomja a bélyegét a produkcióra, ahogy a háttérzenélni nem tudó háttérzenészek is. Pierrot “a Dögöt” hiányolta Fatimából. Pontok: 6-6-7-6.
A produkciót itt nézhetitek vissza.

20:06 – Érkezik a ByTheWay
A srácok elegánsan, ingben adják elő ‘Free to fly’ című dalukat. A produkció ritmusos, dallamos, pörgős.

20:11 – A ByTheWay értékelése
Zséda szerint friss, fiatalos, lendületes volt a dal, de a refrénnél kicsit leül. Frenreisz Károly (a továbbiakban Karesz) pedig “igazi bulinótának” nevezte, az előadásmódon viszont még lenne mit csiszolni. Pontok: 7-6-8-5
A produkciót itt nézhetitek vissza.

20:14 – A Páholy
Harsányi Levi a Páholyban beszélget Odettel és Fatimával. Odett tériszonyos, ennek ellenére több méterrel a színpad felett kezdte produkcióját.

20:17 – Jön Mushu és az ‘Uncle Tom’!
Mushuék egy kemény, rockos hangzású nótával léptek színpadra, egy szintis-gitárossal, és kézből indítható dobokkal felszerelt statisztákkal kiegészülve.

20:21 – A Mushu értékelése
Both Miklósnak nagyon bejött a dalszöveg, de a zenei részre még gyúrni kéne. Karesz nagyon szereti a zenekar stílusát, és egy angol kritikával is kedveskedik a srácoknak: “It’s only rock&roll, but I like it”. Pontok: 7-7-8-8
A produkciót itt nézhetitek vissza.

20:26 – Jön Török Jázmin!
Jázmin ‘Power of love’ című hangulatos, érzelmes dalát adja elő, mely bármelyik amerikai romantikus film nyitózenéjeként is megállná a helyét.

20:30 – Török Jázmin értékelése
Pierrot-nak nagyon tetszett a nóta, sőt szerinte Jázminnak nincs is szüksége háttérzenészekre. Zséda nagyon sok ilyen dalt szeretne még hallani az énekesnőtől. Pontok: 7-8-8-7
A produkciót itt nézhetitek vissza.

20:33 – Benji, a színpad a Tiéd!
A ‘Kötéltánc’ letisztult, akusztikus hangzású muzsika. Az előtérben egy gitárost, a háttérben pedig lehulló őszi faleveleket láthatunk, melyek remekül tükrözik a szöveg által ébresztett érzéseket.

20:38 – Benji értékelése
Karesz nagyon örül annak, hogy Benji zenészből énekessé vált. A szövegben vannak jó képek, de néha egy-egy sor nem passzol. Ettől függetlenül Karesz gratulál! Pierrot szerint izgalmas volt, mintha egy unplugged felvételt hallgattunk volna, de egy kicsit langyos az összkép. Pontok: 8-7-9-9
A produkciót itt nézhetitek vissza.

20:41 – A Tabella
A jelenlegi állás: 39 Benji, 36 Mushu, 35 Török Jázmin, 34 Odett, 31 ByTheWay, 30 Mohamed Fatima. (A zsűri értékeléséhez ugyebár hozzá kell számolni a nézők pontjait is, amiket most külön nem tüntettünk fel.)

20:43 – Kis szünet
Pár perc, és visszatérünk, mint Leonardo DiCaprio.

20:50 – Kezdődik a show második része

20:51 – Következik az Egy Másik Zenekar
A banda ‘Kéne közös kép’ című dala a boldogságról szól. Péterffy Lili gyönyörű fehér estélyiben énekel, amiről korábban mesélt nekünk ezt-azt.

20:55 – Az Egy Másik Zenekar értékelése
Harsányi Levi szó szerint vette a nóta címét, és lőtt egy selfie-t a zenekarral. Zséda “popsanzonként” írja le a dalt, amiről Cserháti Zsuzsa – Boldogság gyere haza című klasszikusa is eszébe jutott. Both Miklósnak nagyon kerek a történet, és gratulál. Talán ma először? Pontok: 7-4-10(!)-9
A produkciót itt nézhetitek vissza.

20:58 – Jelenlegi állás
39 Benji, 36 Mushu – 36 Egy Másik Zenekar, 35 Török Jázmin, 34 Odett, 31 ByTheWay, 30 Mohamed Fatima.

20:59 – Érkezik Veres-Kovács Petra
A ‘Singing Peace’ egy lassabb, lírai hangvételű dal, amire egyesek rögtön rávágnák, hogy “Gyönyörű!”. Meglátjuk, mit szól a zsűri.

21:03 – Veres-Kovács Petra értékelése
Pierrot szerint a dal üzenete banálissá vált, de arra bátorítja az énekesnőt, hogy írjon olyan dalt, ami megmutatja kvalitásait, és felemeli őt. Esetleg jövőre… Both Miklós egy tinédzser komolyan vehető üzenetét látja benne, amit egy gondolkodó ember alkotott. Pontok: 6-5-7-7
A produkciót itt nézhetitek vissza.

21:06 – A Tabella
39 Benji, 36 Mushu – 36 Egy Másik Zenekar, 35 Török Jázmin, 34 Odett, 32 Veres-Kovács Petra, 31 ByTheWay, 30 Mohamed Fatima.

21:07 – A Páholy
A ByTheWay tagjai egy kicsit csalódottak pontszámuk miatt, de még semmi sincs veszve, minden a közönségen múlik, úgyhogy szavazzatok!

21:10 – Következik Freddie, az utolsó előtti fellépő
A ‘Pioneer’ úgy kezdődik, mintha egy Bond-film betétdala lenne, de aztán beindul, és megmutatja popos mivoltát. Fülbemászó dallam, az egyszer biztos.

21:15 Freddie értékelése
Karesz szerint Freddie született tehetség, és százezerszer tizenöt (100 000×15=1500000) perc hírnevet jósol neki. Pierrot szerint még kéne egy kicsit karizmára is gyúrni – nem csak a kar izmára, tennénk hozzá, ha nagyon rossz lenne a humorunk, ezért nem tesszük. Pontok: 9-9-9-7
A produkciót itt nézhetitek vissza.

21:20 – Freddie az élen!
42 Freddie, 39 Benji, 36 Mushu/36 Egy Másik Zenekar, 35 Török Jázmin, 34 Odett, 32 Veres-Kovács Petra, 31 ByTheWay, 30 Mohamed Fatima.

21:21 – Az utolsó fellépő Tolvai Reni
Ígérete szerint meghökkentő lesz az előadás, lássuk így van-e! Tisztelettel jelentem, valóban az! Militarista stílusú öltözet, tűzoszlopok a színpadon, kinyitott ejtőernyő az énekesnő hátán. És még egy kis bollywoodi hangulatú kiállás is helyet kapott a nótában!

21:25 – Tolvai Reni értékelése
Zséda szerint a “gladiátor tini nindzsa” táncosokat mindenképp tartsuk meg. Pierrot nem rajongója a stílusnak, sőt a “döglött hal” szókapcsolat is előkerült értékelésében. Pontok: 7-5-10-7
A produkciót itt nézhetitek vissza.

21:28 – Tabella
42 Freddie, 39 Benji, 36 Mushu/36 Egy Másik Zenekar, 35 Török Jázmin/35 Tolvai Reni, 34 Odett, 32 Veres-Kovács Petra, 31 ByTheWay, 30 Mohamed Fatima. Az ötödik helyen lévő holtversenyben a zsűri dönt: Tolvai Reni jut tovább.

21:30 – A vigaszági szavazás elindult
Tessenek szavazni!

21:34 – Ki jusson be hatodikként a középdöntőbe?
Odett – Stardust, Mohamed Fatima – Ott leszek, ByTheWay – Free to fly, Török Jázmin – Power of Love, Veres-Kovács Petra – Singing Peace

21:36 – Király, itt az extrém produkció!
Mai sztárfellépőnk 2008-ban az Év Hangja volt, 2010-ben és 2013-ban az Év Dala tulajdonosa, 2015-ben pedig az amerikai Voice döntőse. Ő nem más, mint Király Viktor!
A több nótából álló produkciót itt nézhetitek vissza.

21:43 – Vége a szavazásnak

21:44 – A hatodik továbbjutó nem más, mint…
A BYTHEWAY!


Odett (Fotó: Penziás Nikolett)

21:45 – Véget ért A Dal 2016 első elődöntője
Mai továbbjutóink tehát: Freddie, Benji, Mushu, Egy Másik Zenekar, Tolvai Reni és a ByTheWay, búcsúzik Török Jázmin, Odett, Veres-Kovács Petra és Mohamed Fatima. Mindenkinek köszönjük a figyelmet, tartsatok velünk a jövő héten is!

–> A teljes adást itt nézhetitek vissza! <–