G7: A digitális jólét felé

A G7 Gazdasági magazin január 24-i adásának tartalmából:

Hallgassa meg!

Mai adásunkban szó lesz a Digitális Magyarország Programról, amelynek célja, hogy Magyarországon 2018-ra minden háztartásban  elérhető legyen a szélessávú internet. Ezt a kormányfő még 2014. februárjában jelentette be. Hol tartunk most és milyen fejlesztésekre van szükség. Menet közben a Program a „Digitális jólét” címet kapta, mit jelent ez?

Az internet és a számítógép használatának  megtanulását sosem késő elkezdeni, erre is bemutatunk egy példát. Nyíregyházi családokhoz látogatunk: a városban tavaly decemberben kapcsolták be az ország első 300 megabites mobilinternet-szolgáltatását a Telekom hálózatán. Ez  a külterületi részeken, a bokortanyákon különösen fontos, mert jelenleg vannak olyan helyek, ahol a domborzati viszonyok miatt egyáltalán nincs szolgáltatás. Emellett 6000 embernek   biztosítanak  ingyen hordozható számítógépeket és táblagépeket, és persze annak kezelésére is megtanítják őket. Mostanra egyébként egyre  többen támogatják eszközökkel az  iskolai oktatást. Mit jelent ez segítség ott  helyszínen, ezt is megnézzük.

Az internet új helyzetet hoz a szolgáltatásokban, miközben versenyt is teremt: két hete jelent meg egy a giga online videotéka, a Netflix, erről is szólunk.

Vendég: Solymár Károly Balázs, az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium info kommunikációért felelős helyettes államtitkára

G7 Gazdasági Magazin – Kossuth – január 24., vasárnap, 13:06

Szerkesztő- műsorvezető: Szentgáli Edit

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább