×

Túl az Óperencián: Benkő Péter

A kétszeres Jászai Mari-díjas színész 1947. június 1-jén született Budapesten, édesapja a szintén számos díjjal elismert színművész, Benkő Gyula volt. Tanulmányait 1965–1969 között a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte Szinetár Miklós osztályában, s már 1967-ben megkapta első filmes főszerepét: A koppányi aga testamentuma című tévéfilmben Babocsai Lászlót alakította. Friss diplomásként a József Attila Színházhoz szerződött, 1971– 1993 között pedig a Thália Színház társulatához tartozott. Fontosabb szerepe volt Cherubin a Figaro házasságából, Iván A Mester és Margaritából és Barabás a Hello, Dolly! című musicalből. A hetvenes évek eleje óta játék- és tévéfilmekben is szerepel, az Egri csillagok Tökök Jánosát, illetve a Kisváros Vendel Zoltánját is ő formálta meg. Jelenleg a soproni Petőfi Színház tagja és a Turay Ida Színház vendégművésze.

A héten sok szép és érdekes gondolatot oszt meg velünk Benkő Péter, melynek eszenciáját könyve végén így fogalmazza meg:

„Soha nem felejtem el azt a rengeteg értéket, amit a sorstól, Istentől kaptam. Most nagyon-nagyon gazdag vagyok. Vagyonos-szellemi, lelki értelemben. És hála Istennek, nem vagyok egyedül. Sok-sok embertársammal együtt apró lelki aranyrögöket mostunk a nagy folyóból. Az életből. Mert az élet ajándék. És az ajándékot ki kell csomagolni, meglátni benne a szépet, a jó szándékot és az odafigyelést, amivel adták. És szeretni kell. Ha nem szereted az ajándékot – hát, neked legyen mondva!„

Várja Önöket szeretettel a szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya!

Túl az Óperencián műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább