×

Szavazz kedvenc dalod akusztikus változatára is!

dal logo

A Dal szerkesztősége idén is lehetőséget biztosít arra, hogy a nemzeti dalválasztó műsor versenyzői bemutassák dalaik akusztikus változatát. A korábbi évekhez hasonlóan a közönség az idén is kétfordulós online szavazáson döntheti el, melyik feldolgozás nyerje A Dal 2016 Akusztik fődíját.

Az akusztikus formában bemutatott dalokról hang- és videofelvételek készülnek a Rádió 8-as stúdiójában. A dalokat sorra bemutatjuk a Petőfi Rádióban, a videók pedig teljes terjedelmükben elérhetők lesznek A Dal 2016 hivatalos oldalán.

Az akusztikus feldolgozásokra A Dal 2016 élő adásait követően, a következő adás előtti péntek éjfélig szavazhat a közönség (első forduló: január 23-29., második forduló: január 30. – február 5., harmadik forduló: február 6-12.). Minden elődöntős héten az aktuális dalokra lehet szavazni egy héten keresztül, és hasonlóan a televíziós szavazáshoz, egy elődöntőből az akusztikus dalok versenyén is 6 dal jut tovább.

A Dal 2016 Akusztik döntőjébe jutott, 18 akusztikus felvételre február 13-21. között szavazhat újra a közönség. A döntős szavazás előtt lenullázzuk a számlálókat, hogy a felvételek és előadóik azonos esélyekkel, tiszta lappal indulhassanak a fődíjért. Az online szavazás nyertes előadója a Petőfi Akusztik koncertsorozat keretében 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amit rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió.

A Dal 2016 Akusztik versenydalaira kizárólag A Dal 2016 hivatalos online felületén lehet szavazni. A Dal 2016 Akusztik szavazás során egy IP-címről egy napon csak egy szavazatot fogadunk el.

Az akusztikus dalokat ide kattintva nézheted meg>>>

Annak érdekében, hogy a rajongók szabadon kampányolhassanak kedvencük mellett, az akusztikus versenydalok videói megoszthatók lesznek az ismertebb közösségi felületeken. A Dal online szerkesztősége fenntartja a jogot, hogy amennyiben bármelyik akusztikus versenydal esetében rendellenes szavazat-gyarapodást tapasztalna, az adott versenydal szavazását ideiglenesen felfüggessze.