Domovina: K4 projekt - 2015

A Domovina január 25-i adásának tartalmából:

1. K4 projekt – 2015
Egy kivételes nemzetközi projektről lesz szó, melynek kezdeményezője a magyarországi szlovák, dabas-sári születésű Garajszki Margit volt. A V4 országok K4 irodalmi együttműködésének lényege, hogy minden évben egy szerző könyve ugyanazon a napon jelenik meg Szlovákiában, Csehországban, Magyarországon és Lengyelországban. A kiadványok célja, hogy az olvasók mind a négy szomszédos, baráti országban egyszerre ismerhessék meg a kortárs irodalmi műveket. Hubert Klimko-Dobrzaniecki lengyel szerző Magány című regénye tehát egyszerre jelent meg lengyel eredetiben, valamint magyar, cseh és szlovák fordításban. A lengyelt 2015. október 27-én mutatták be Varsóban, november 23-án pedig Budapesten a Gdansk könyvesboltban és kávézóban, ahová meghívták stábunkat is.

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna, Sári Zsuzsa
Operatőr: Kajtsa Zoltán
Vágó: Násztor Róbert

2. K4 projekt – 2014
Olyannyira sikeres könyvprojektről van szó, hogy már most türelmetlenül várjuk a folytatást! S ha van még önök között, kedves nézőink, aki nem olvasta vagy halott a K4 projekt első évfolyamában megjelent könyvről, Pavel Vilikovský szlovák író „Egy igazi ember története” című művéről, most felfrissítjük ismereteiket. Következik a K4 első kiadványáról Budapesten forgatott tavalyi riportunk.

Szerkesztő: Bencsik János, Sári Zsuzsa
Operatőr: Szél Zsolt
Vágó: Násztor Róbert

3. Ízelítő a szlovák DEAL zenekar repertoárjából
Február 1-jén a nemzetközi újévi cimbalomkoncertről készített összeállításunkat nézhetik meg. A koncert, mint mindig, erős szlovák részvétellel zajlott, s a Domovina zárásaként hallgassanak meg belőle egy kis ízelítőt, egy fiatal kassai zenekar, a Deal – Pavol Jakab, Peter Jakab, Ján Jakab, Ladislav Urbán – műsorának részletét, az Electric hearts című számot. Cimbalmon Miriam Švábová működik közre.

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna
Operatőr: Szögi Lackó, Kajtsa Zoltán, Mráz János
Vágó: Csepregi János, Szél Zsolt
Rendező: Szél Zsolt

DEAL együttes

Tartalmas szórakozást kívánunk!

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna
Szerkesztő munkatárs: Bencsik János
Műsorvezető: Bencsik János

Domovina – Duna – január 25., hétfő, 7:55
Ismétlés a Duna World csatornáján 16:35-től

Korábbi adások>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2016/01/K4-2015-2.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább