Napközben a téli barlangtúrákról

A Napközben január 19-i adásának tartalmából:

Számítógépes játékok, játékfüggő gyerekek, programíró játékfejlesztők, játékfejlesztés, szellemi torna minden korosztály számára, de egy friss kutatás szerint az idősebbek esetében kifejezetten lassítja a szellemi leépülés, demencia kialakulását, ilyen pl. a bridzs, amit a világon milliók játszanak társaikkal virtuális térben.

Hallgassa meg!

Alvászavarok, amelyek előjelei, vagy kísérő tünetei lehetnek jónéhány súlyos betegségnek, pl. idegrendszeri betegségek, szív- érrendszeri betegségek, anyagcserezavar, stb. Leghatásosabb ellenszer a torna, a jóga, egyéb intenzívebb testmozgás, táplálkozás átállítása, lelki attitűd módosítása

Hallgassa meg!

Március 15-ig minden hazai kft-nek 3 millió forintra kell feltőkésítenie a cégét, a határidő közeleg, ennek ellenére csak kevesen tettek eleget az előírásnak, pedig nem várható a határidő meghosszabbítása, büntetés viszont igen.

Hallgassa meg!

A téli időszak kedvelt túracélpontjai a barlangok, itt lehet cseppköveket, zuzmókat és gombákat megfigyelni, denevéreket tanulmányozni, ősember rajzait megnézni, legtöbbször nemzeti parki túravezetők segítségével laikusok számára, de vannak extrém barlangi túrák elszántaknak és jónéhány helyszínen csak a profik vállalkozhatnak a leereszkedésre.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – január 19., kedd – 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább