Virtuózok 2016

Játékszabályzat - Virtuózok 2016

A jelentkezés feltételei:
1.) A versenyzők csak egyéni produkcióval indulhatnak.
2.) A versenyre lehetőleg egy, már klasszikusnak számító, a XVII. és a XX. század között élt zeneszerző szabadon választott darabjával lehet jelentkezni. A zenemű hossza minimum kettő, maximum öt perc lehet.
3.) A műsor által elfogadott hangszerek listája megtalálható a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon.
4.) A versenyzők három korcsoportban bizonyíthatnak:
– I. 6 éves kortól 12 éves korig
– II. 13 éves kortól 17 éves korigfe
– III. 18 éves kortól 23 éves korig (énekeseknél a felső korhatár 28 év).

(A korcsoportokba sorolásnál az tekintendő mérvadónak, hogy az adott korcsoporthoz szükséges életkort a jelentkező a jelentkezés évében, azaz 2016. január 1. és 2016. december 31. közt betöltse. Ha tehát a 12. életévét tölti be 2016-ban, akkor az I. korcsoportba sorolható, ha pedig a 13. életévét, akkor a II. korcsoportba kerül.)

A jelentkezési határidő: 2016. február 29.

Regisztráció:
– A jelentkezés online felületen történik. A mediaklikk.hu/virtuozok oldalon található az online jelentkezési adatlap és ide lehet feltölteni egy videót is a jelentkező által előadott zeneműről. Fontos, hogy a jelentkező által feltöltött videó kép- és különösen a hangminősége a produkciójának megítélése szempontjából a lehető legmegfelelőbb legyen.
– A kiskorú jelentkezőknek szülői beleegyező nyilatkozatot is csatolniuk kell.
– A regisztrációhoz minden segítséget megad a weblap útmutatója.

Aki nem tud online regisztrálni, postai úton is elküldheti jelentkezését.

Címünk:
MTVA – Virtuózok
1037 Budapest
Kunigunda útja 64.

A jelentkezőknek legkésőbb 2016. március 15-ig jelzünk vissza. A jelentkezések lezárásától március végéig előzetes egyéni meghallgatásokra kerül sor Budapesten és vidéki városokban. Azok a versenyzők, akik továbbjutnak, a műsor elődöntőjében már részt vesznek.
Az elődöntők április elején budapesti televíziós stúdióban zajlanak, szakmai zsűri előtt.
A legjobbak további válogatók után kerülnek a korcsoport döntőbe és jutnak el a végső megmérettetésig.

Ezeket a videofelvételeket részletekben vagy egészében a műsor készítői később szabadon felhasználhatják a Virtuózok műsorával kapcsolatos televíziós híranyagokban, montázsokban, vagy a műsor internetes honlapján.

A VÁLOGATÁS MENETE:

1.) A jelentkezési határidő: 2016. február 29. A jelentkezőknek legkésőbb 2016. március 15-ig jelzünk vissza válaszlevélben vagy telefonon.

2.) A jelentkezések lezárásától március végéig az előzetes egyéni meghallgatásokra kerül sor. Ezt egy szakemberekből álló zsűri végzi, ami televíziós műsorkészítőkből és klasszikus zenei végzettséggel rendelkező szakemberekből áll.

3.) Azok a versenyzők, akik szakmai tudásuk alapján továbbjutnak az egyéni meghallgatásokon, korcsoportonként egy castingon vesznek részt, immár a műsor öt zsűritagja előtt. A 3 casting műsor felvétele áprilisban, egy budapesti televíziós stúdióban zajlik majd. Korcsoportonként külön napokon válogat majd a zsűri a 6-12 évesek, a 13-17 évesek és a 18-23 (énekeseknél 28) évesek közül. Ezek a válogatók már a televíziós adás részét képezik. A zsűri korcsoportonként 9-9 versenyzőt juttat tovább a középdöntőbe.

4.) A középdöntőben már csak a korcsoportonként kiválasztott 9 legjobb versenyző lép fel újra a zsűri előtt, korcsoportonként külön napokon. Az adott korcsoport 9 versenyzője egyénileg előad egy újabb klasszikus zenei darabot a zsűri előtt. Emellett együtt is fellépnek majd: a középdöntő során egy közös produkcióra is felkészülnek – egy-egy különleges sztárvendég segítségével. A 9 középdöntős közül mindhárom korcsoportból 3 versenyzőt juttat tovább a zsűri a Korcsoport Döntőbe.

5.) A Korcsoport Döntőben az eddig külön adásban bemutatott korcsoportok továbbjutói már egy adásban szerepelnek, de továbbra is csak a saját kategóriájukon belül küzdenek meg a győzelemért. A Korcsoport Döntőben mind a 9 versenyző egy-egy újabb darabot ad elő a zsűri előtt. Az egyéni teljesítményük alapján a zsűri megszavazza, hogy korcsoportonként ki az az 1-1 versenyző, aki saját kategóriájában megnyeri a versenyt. Így a Korcsoport Döntő adásának végén összesen 3 versenyző örülhet. Ők mindhárman megkapják a jogot a Döntő-Fináléba jutásra.

6.) A DöntőFináléban, azaz az élő showban a 3 korcsoport nyertesei mérkőzhetnek meg egymással. Mindhárom versenyző két fordulóban bizonyíthat a nézőknek: egy klasszikus darabbal és egy crossoverrel is készül, de az öt zsűritagnak itt már nincs döntési jogköre, csupán véleményezhetik a versenyzők produkcióit. A Döntő-Fináléban ugyanis egyedül a nézők döntik el szavazással, ki legyen az abszolút győztes, azaz a Virtuózok fődíjasa.

SZAVAZÁS

A szavazás a három korcsoport győztesre az adásba került Korcsoport Döntő műsora után indul el, SMS-ben vagy az ingyenes applikáción keresztül. A nézők az élőben zajló Döntő-Finálé végéig adhatják le voksaikat.

A Virtuózok 2016. tavaszán, 8 adásban lesz látható a Duna csatornán.

A jelen Játékszabályzat változtatási jogát az MTVA, mint a műsor gyártója fenntartja!

A 2016-os megmérettetésről a műsor oldalán tájékozódhatnak >>>

További olvasnivalók