×

A CSOK-ról a Vasárnapi újságban

A Vasárnapi Újság január 10-i adásában:

– CSOK
A népességnövekedés lehetséges eszköze. Biztosítható-e, hogy a most kialakított kedvező rendszer akár 25 éven át is változatlan maradhasson? Mi a biztosítéka annak, hogy nem fog „elfogyni” a felhasználható keret? Interjú Rétvári Bence parlamenti államtitkárral.

Hallgassa meg!

– Államháztartási siker
Minek köszönhető, hogy a 3. negyedévben az időarányos államháztartási hiány eltűnt? Tartható-e ez a helyzet hosszabb távon is és segít-e az államadósság csökkentésében? Véleményt mond Csath Magdolna közgazdász és Barcza György az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója. Az adóemelés és megszorítások pénzügyminisztere, aki Magyarország miniszterelnöke lett. Halálának 100. évfordulóján történészek elemezték és értékelték Széll Kálmán munkásságát.

Hallgassa meg!

– A magyar himnusz tisztelete
Az U16-os magyar jégkorong válogatott kanadai vendégszereplése alkalmával a 15 éves Horváth László énekelte el himnuszunkat. A felemelő és megható pillanatokról kérdezzük a sportolót.

Hallgassa meg!

– Az uniós jogvédelem kudarca
Az Unióra vagy csak annak „elitjére” jellemző a Stockholm-szindróma? Milyen következményei lehetnek annak, ha az uniós politikai elit továbbra is figyelmen kívül hagyja az állampolgárok többségének akaratát? Az Uniós alapszerződés és a valóság. Beszélgetés Ifj. Lomniczi Zoltán alkotmányjogásszal.

Hallgassa meg!

– Kutyaszorítóban Magyarország
Deborah S. Cornelius amerikai történész könyve a trianoni diktátum, a II. Világháború és a magyar politika összefüggéseiről, a magyar kormány és kormányzó nemzetmentő próbálkozásairól.

Hallgassa meg!

– Számon-tartva
Emlékező kiállítás a kommunista egyházüldözés idejére. A munkatáborokba, internáló táborokba hurcolt magyar papok sorsa és mártíriuma. A lágerekben vállalt küldetésükről Tikovits Ernő a kiállítás rendezője beszél.

Hallgassa meg!

Szerkesztő-műsorvezető: Ifj. Tóth György

Vasárnapi újság műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább