×

Túl az Óperencián: Auksz Éva

Az eMeRTon-díjas színésznő már négyéves korában szertornázott, majd a nyolcvanas évek elején az édesapja jóvoltából és őt követve a néptánccal is megismerkedett, s éveken át a dunaújvárosi Vasas Táncegyüttesben szerepelt. Érettségije után került Budapestre, a Közép-Európa Táncszínházhoz, ahol már nem csupán tánctudását, hanem énekhangját is megcsillogtatta, és statisztált is színházi előadásokban. 1995-ben, az akkor még a Hevesi Sándor téren álló Nemzeti Színház vendégművésze lett, 2000 és 2015 között pedig állandó tagja lett a napjainkban Pesti Magyar Színház néven működő teátrumnak. Kezdetben főként zenés és táncos szerepeket kapott, később már prózai darabokban is színpadra lépett: játszotta a My Fair Lady Elizáját, a Csókos asszony Pünkösdi Katóját és a Csongor és Tünde Tündéjét is. 2015 nyara óta szabadúszó,  többek között a Budapesti Operettszínház vendégművésze is.

Auksz Évától nem hangos a sajtó, mert „csak” teszi a dolgát…..  Énekel, táncol és  játszik.  Így érdemes. Ezt tanulta mesterétől, Iglódi Istvántól is.

Tartsanak velünk, és egy újabb gyöngyszemet ismerhetnek meg közelebbről a Túl az Óperencián műsorában. Várja Önöket változatlan szeretettel és tisztelettel, a szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább