/
A Szellem a fazékból december 26-i adásából:
Az év utolsó szellemeskedésében először megesszük a karácsonyi maradékokat, majd máris elkezdjük a szilveszteri készülődést. A babonát mindenki ismeri: az év utolsó napján csak nyulat, halat, vagy szárnyast ehetünk, hiszen a nyúl elinal, a hal elúszik, a baromfi elrepül, mint az óesztendő, s magával visz minden rosszat. Újév napján pedig malac dukál. A szárnyas hátrefelé kapar, a malac előre túr. Süthetünk persze pogácsát is, és abba elrejthetünk pénzérméket, aki megtalálja szerencséje lesz. De biztosabb a lencse. Az a szaporaság és a készpénz jelképe, amellett finom is. És persze kihagyhatatlan a virsli. Mondjuk mostanában sokan baromfivirslit vásárolnak, ami problémás, de hát csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Az adást is állandó vendégeink segítik. Bodrogi Gyula, Szegál Viktor, Rosenstein Tibor, Kéri Kitty, Szűcs László és Tóth Loon adják a szilveszteri recepteket, ötleteket. Boldog Új Évet kíván a Szellem a fazékból hallgatóinak a műsor stábja, és annak vezetője, Vinkó József.
Szellem a fazékból – Kossuth – december 26., szombat – 9:30
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.