×

Vasárnapi újság: Magyar Örökség-díjas a Szegedi Somogyi könyvtár

A Vasárnapi Újság december 20-i adásának tartalmából:

Magyar Örökség-díjas a Szegedi Somogyi könyvtár
Magyar Örökség díjat adományoztak a Szegedi Somogyi könyvtárnak, amelynek vagyont érő köteteit Somogyi Károly esztergomi kanonok ajándékozta Szeged városának, a nagy tiszai árvíz pusztítása után.

Hallgassa meg!

Diplomaták 1945 után
Hogyan telepedett rá tudatosan az állampárt a Külügyminisztériumra és a párthűség hogyan írta felül a rátermettséget? Az akadémia legújabb kötetében erre is választ kaphatunk.

Hallgassa meg!

Nyerő magyarok
Úgy is, mint az újító salgótarjáni cukrászok, a piros orr doktorok, vagy a vízimentők. Olyan Kárpát-medencei vállalkozók, akik közvetlenül Brüsszelhez pályáztak és nyertek el idén nyolc milliárd forintot.

Hallgassa meg!

Lélektől lélekig
Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök adventi gondolataival.

Hallgassa meg!

Itt tart a külföldi magyarok honosítása
Nyolcszázezernél tart a honosítással magyar állampolgárrá váló külhoni magyarok száma –emeli ki az utóbbi évek eredményei közül Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, aki interjút adott a Vasárnapi Újságnak.

Hallgassa meg!

Az Építőipari Nívódíj elismertje 2015-ben
Miniszterelnöki Hivatal, Széll Kálmán tér, Liszt Ferenc repülőtér, nyíregyházi Legó gyár. A hazai tulajdonú Kész Holding Zrt. az építőipar legrangosabb hazai kitüntetését, az Építőipari Nívódíjat kapta – ezúttal a Nemzet Főtere, a Kossuth tér rekonstrukciójáért. „Az elismerés nem csak a vállalkozásnak, hanem az egész országnak szól” –mondja a kivitelező, Szalados László, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója.

Hallgassa meg!

Naplófüzet a hadifogságból
1944 októberében Horthy Miklós kormányzót Németországba hurcolták, és családjával másfél évig egy bajor kastélyban őrizték. Erről az időszakról is írt feljegyzéseiben Horthy Miklósné. A három vékony, kézzel írt kötet Napló 1944-45 címmel most jelent meg.

Vasárnapi újság – Kossuth – december 20., vasárnap – 6:00

Vasárnapi újság műsoroldal >>>

 

Videó ajánló

Olvasson tovább