×

Vasárnapi újság: Akadozó jogszolgáltatás

A Vasárnapi újság december 13-i adásának tartalmából:

Tisztújító kongresszus.
A FIDESZ tagsága – a párizsi merénylet miatt december 13.-ra halasztott tanácskozásán – értékeli a párt tevékenységét és gazdasági, politikai eredményeit. A Vasárnapi Újság műsorában háttérelemzésre Kiszely Zoltán politológust kérjük.

Hallgassa meg!

A migrációs válság és a török közvélemény.
Hogyan jelenik meg az Európai Unióba törekvő ország sajtójában az ISIS, az orosz beavatkozás és az Unióval kötött megállapodás? Beszélgetés Tarik Demirkan újságíróval.

Hallgassa meg!

Egyházellenes propaganda a kommunista diktatúra idején.
Tomka Ferenc egyháztörténész elemzése a „kemény”  és „puha” diktatúra módszereiről és a papsággal, valamint a hívőkkel szemben alkalmazott megtorló akciókról.

Hallgassa meg!

Jónak lenni jó.
A közmédia adománygyűjtő akciójának bevezetése, beszélgetés Büki György gyermekneurológussal, egy olyan orvossal, aki rendszeresen részt vállal Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat akcióiból, az erdélyi gyermekek gyógyításából.

Hallgassa meg!

Első választás a II. Világháború után
Szabad volt-e a II. Világháború utáni első, utólag szabadnak nevezett választás Magyarországon? Hogyan válhatott a vesztes kommunista pártból a voksolás igazi nyertese? Beszámoló a Veritas Történetkutató Intézet konferenciájáról.

Hallgassa meg!

Akadozó jogszolgáltatás.
Van-e egységes szemlélet a bíróságok munkájában? Miért születnek súlyos ügyekben enyhe ítéletek és miért a látszólag szigorúbb elmarasztalás a közvélemény szemében kevésbé jelentős esetekben? Lassú-e az ítélkezés? Darák Pétert, a Kúria elnökét kérdezzük.

Hallgassa meg!

Nemzeti szemléletű olvasókönyv.
Miről szól Boros Imre közgazdász két kötetes alkotása? Mitől lesz nemzeti szemléletű egy-egy elemzés és kiknek ajánlható a könyv?

Hallgassa meg!

Karácsonyi hangulat.
A Kormorán zenekar az ünnepre készítette el új CD-jét. A karácsony csodájáról és a család készülődéséről, valamint Ave Maria című albumuk üzenetéről Koltay Gergely, a zenekar alapító-vezetője beszél.

Hallgassa meg!

Lélektől-lélekig: Róna Tamás rabbi gondolatai a hanuka ünnepéről.

Hallgassa meg!

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább