Várakozás a Mikulásra

A Lengyel nemzetiségi műsor december 5-i adásának tartalmából:

– K4 közép-európai könyvsorozat legújabb kötete, Hubert Klimko-Dobrzaniecki Magány című prózája, amely egyazon napon jelent meg lengyel eredetiben, valamint szlovák, cseh és magyar fordításban. A K4 könyvsorozat részeként minden évben megjelenik egy visegrádi szerző műve, mégpedig minden országban ugyanazon a napon. A sorozat célja, hogy biztosítsa a szomszédos kortárs irodalmak egyidejű élvezetét.

– Makoi Ildiko Garajszki Margitttel beszélget

– Hubert Klimko Dobrzaniecki jelenleg Bécsben él és alkot, ami komoly inspirációs forrásként szolgált a Magány megírásánál. A mű főszereplője Bruno Stressmeyer egy elviselhetetlen, rátarti, végletesen pedáns, egocentrikus mizantróp. Arról Makoi Ildikó beszél a szerzővel.

– Már hagyományosan rendezte meg – idén november 28-án – a Budapest XI. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat az András bált, amelyre nagyon sokan érkeztek: a budapesti lengyelség tagjai magyar barátaikkal. Tánczenét a Lengyelországból érkezett Coral együttes szolgáltatta – beszélgetés a „Coral duo-val”

– December 5-én Mikulás érkezik a Bem Egyesületbe –  várokozás a Mikulásra

– A Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és Lengyel – Magyar Klub 2015. december 12-én megrendezi immár tizenhetedik alkalommal a „Hagyományos Lengyel Karácsonyt”. A műsor vendége Batori Zsolt a Szolnoki LÖ elnöke.

Lengyel nemzetiségi műsor minden szombaton 13:30-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán.

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább