Közelről a mentőkutyákról

A Közelről december 4-i adásának tartalmából:

– Több napig készültségben voltak, nem tudták, hogy mikor hívják őket és hogy mi lesz a feladat. Ledőlt épületek, romok között kutattak túlélők után. Számos szimulációs feladatot kellett teljesíteni a minősítésen. A világ legjobbjai közé került Symba, a Pest Megyei kutató-mentőszolgálat kutyája. De hogyan dolgoznak ezek a speciális képzettségű ebek? Mit kell tudnia egy mentőkutyának ahhoz, hogy a világ legjobbjai közé kerüljön? Hogyan készítik fel őket? Hány évig szolgálhat egy mentőkutya?

– Karina Kubából érkezett Magyarországra. 18 éves volt, amikor elhagyta a szigetországot. Tanulni jött. Aztán annak ellenére, hogy a kubai kormány megpróbálta visszahívni a külföldön tanuló egyetemistákat, ő maradt. Itt ismerkedett meg chilei férjével akivel azóta is itt laknak.

– Ma délután is figyelünk a rövidpályás Úszó EB-re, öt óra környékén többször kapcsolunk Netanyaba, Hosszú Katinkáért és Cseh Lászlóért izgulhatunk.

– Kíméletesebb, de pontosabb terápia – új eszközöket kapott a szegedi onkoterápiás klinika.

– Történelmi tárlat a hulladékos cég ügyfélszolgálatán: különleges ötlettel rukkolt elő az egyik nagykanizsai szolgáltató.

Közelről – Kossuth – december 4., péntek – 15:35

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább