×

Vasárnapi újság: Minden, amit tudni kell a cserkészmozgalmakról

A Vasárnapi Újság november 29-i adásának tartalmából:

Mi történik a nadrágkosztümös szőke asszonnyal?
Angela Merkel véleménye a migráció ügyében változatlan, mégis gyakran változó. Zárug Péter Farkas politológus elemzése a rosszul értelmezett szabadságjogok tükrében.

Mint a mókus, de nem fenn a fán, hanem a csillebérci úttörőtáborban
Zavaros tulajdonjogi ügyek, pereskedés a táborért és a területért. Átmentett vagyon vagy jogos tulajdon?

Veszélyben a magyar nyelven oktató kisiskolák, konferencia a felvidéki oktatás helyzetéről.
Megőrizhetők-e a magyar identitás a szlovák kormány asszimilációt segítő lépései ellenére is? A Rákóczi Szövetség és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet tanácskozásának tapasztalatai.

„Szovjet fogság Európában”
Nemzetközi konferencia a GULAG-ra a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékére a Gulag Emlékév részeként. Az esemény a politikai propaganda és a valóság közötti különbségre figyelmeztet és emléket állít azoknak, akik a „propaganda évtizedeiben” nem mondhatták el mindazt, amit meg- és átéltek.

Kisközösségek és a fiatalok
A Magyar Cserkész Szövetség 3 éves programsorozatának értékelése. Milyen eredményt hozhatnak a helyi szerveződések az ifjúság fejlesztésében? Milyen szerepet tölthet be a cserkész mozgalom a gyermekek életében?

A lengyel kapcsolat
A Civil Összefogás Fórum népes küldöttsége részt vett a lengyel függetlenség ünnepén, ahol találkozhattak az új lengyel kormány tagjaival és Jaroslaw Kaczynskival a választáson győztes Jog és Igazságosság pártjának elnökével. Mit várhat Magyarország az új lengyel vezetéstől? Interjú Csizmadia Lászlóval a CÖF elnökével.

Vasárnapi újság – Kossuth – november 29., vasárnap – 6:00

Vasárnapi újság műsoroldal >>>

 

Videó ajánló

Olvasson tovább