Napközben a középiskolák választásáról

A Napközben november 20-i adásának tartalmából:

Válasszunk középiskolát!
Legyen jó hírű, elit, két tannyelvű, vagy tagozatos, milyen középiskolát érdemes választani? A héten tartanak a gimnáziumok  nyíltnapot, ahol a szülők, diákok megismerhetik az adott középiskolát, tanárokat, de milyen szempontokat jó szem előtt tartani? Mikor érdemes elmenni pályaválasztási tanácsadóhoz? Sok helyen az iskolák versengenek a diákokért, de mindig vannak olyan intézmények, ahol sokszoros a túljelentkezés. A közelség a közösség, a hírnév vagy egy értékrend jelent nagyobb vonzerőt?

Hallgassa meg!

Rövidülő nappalok, egyedül töltött esték
A rövid nappalok, sötét reggelek nehézzé teszik a diákok, munkába indulók napját is, de ritkán gondolunk arra, hogy milyen lelki problémákat okoznak a hosszú esték a magányos időseknek? Kihez fordulhatnak ők lelki bajaikkal? Hol találnak beszélgetőtársat? Van ahol a kerületi gondozó szolgálat látogatja meg egyedül élő időseket, van ahol kisebb közösségek vállalják, hogy törődnek azokkal akiknek a családtagjaik távol vannak, és vannak akik telefonon keresnek beszélgetőtársat. De ki segít megtalálni a magányban a megfelelő fórumot, társaságot?

Hallgassa meg!

Cipődivat kontra egészséges lábak
Ma már szinte félévente változik a cipődivat, és óriási választékkal várják az érdeklődőket minden évszakban. Egy kézzel varrott kényelmes bőrcipőnek csillagászati ára van, de biztosan nem fogunk bosszankodni egy hosszabb séta után, míg némely divatos csinos cipellő komoly problémákat okozhat. Mit tanácsol az ortopéd szakorvos? Különösen elterjedtek a divatos műbőr modellek, akár téli kivitelben is, de mit nem szabad megvenni? Mire kell figyelni a vásárlásnál mérlegelve a lehetőségeink? Valóban túl drága a kényelem?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 20., péntek – 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább