A Színházpedagógia szerepéről Napközben

A Napközben november 18-i adásának tartalmából:

– Smart city programok – okos városok
Egyre több olyan technikai, műszaki megoldás létezik, amelynek alkalmazásával gyorsabbá, könnyebbé és kényelmesebbé válhat az élet. Mitől intelligens egy város? A technikai lehetőségek hogyan tudják egy város lakóinak az életét könnyebbé, és kényelmesebbé tenni?

Hallgassa meg!

– Színházpedagógia
Egyre több színház él azzal a lehetőséggel, hogy valós társadalmi és egyéni problémákat színházi darab révén mutat be a fiataloknak, akikkel utána szakértő segítségével megbeszélik a látottakat. Zalaegerszegen nemrég a Kövek című darabot mutatták be. Az egyik fiatalt olyannyira megviselte a darab, hogy fórumot hívtak össze szülők, pedagógusok, pszichológus, színházi szakemberek számára. Hogyan, miként kell, lehet, szabad tálalni és feldolgozni az ilyen témákat? Mennyire lehet megelőző szerepe a színházpedagógiának?

Hallgassa meg!

– Fokhagyma
Fokhagymákat és fokhagymakrémeket vizsgált a NÉBIH. Milyen a jó fokhagyma és a fokhagymakrém? Mire kell figyelni vásárláskor? A magyar konyha kedvelt fűszernövénye nemcsak az ételek ízesítésre jó, de betegségek megelőzésében is nagy szerepet játszik. Mi mindenre használhatjuk a fokhagymát?

Hallgassa meg!

– Közösségi finanszírozás
Egyre terjed Magyarországon is a közösségi finanszírozás: egy –egy projekt megvalósulása érdekében a közösség adja össze rá a pénzbeli és tárgyi eszközöket. Hol, hogyan működnek ezek a projektek? Mely projektek lehetnek sikeresek? Hogyan lehet megmozdítani az embereket, hogy támogassanak egy-egy elképzelést?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 18., szerda, 9:00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább