×

Panziósnak áll Rátonyi Kriszta

Csángóföldre utazott Rátonyi Kriszta, hogy egy családi vállalkozásként működő panzióban vállaljon munkát. Persze szó sincs arról, hogy a Petőfi Tv népszerű műsorvezetője szakmát váltott volna: Kriszta egy nemes ügy érdekében indult útnak a szórványvidékre.

„A Magyar Szórvány Napjának borzasztóan fontos üzenete van: nem szabad elfelejtenünk, hogy messze a határainkon túl is élnek olyan magyar közösségek, amiknek tagjai, annak ellenére, hogy nincsenek könnyű helyzetben, a mai napig őrzik az anyanyelvüket és a magyar hagyományokat és nekik rengeteget számít az, hogy mi is gondolunk és figyelünk rájuk” – nyilatkozta a Médiaklikk stábjának a műsorvezető, aki egyike azoknak a közéleti személyiségeknek, akik kiemelt szerepet vállaltak az MTVA november 15-i Magyar Szórvány Napi tematikus műsorfolyamában.

Kriszta számára személyes érintettsége révén is szívügy a határon túli magyarok helyzete: nagyszülei Erdélyben éltek, s még most is vannak ott rokonok, akiket minden évben meglátogat. Ezúttal a Magyar Szórvány Napjának egyfajta nagyköveteként utazott Csángóföldre, hogy megnézze és bemutassa a helyiek életét és részt vállaljon egy helyi magyar család dolgos mindennapjaiban.

Hogy hogyan boldogult a kiküldetésben töltött idő alatt, s milyen élményekkel tért haza, kiderül november 15-i tematikus adásunkból.

A Magyar Szórvány Napja – november 15-én az M1-en, a Duna Televízióban, a Duna Worldön, a Kossuth Rádión és a mediaklikk.hu-n.

Videó ajánló

Olvasson tovább