×

Vasárnapi újság: Amerika újra támad?

A Vasárnapi újság november 8-i adásának tartalmából:

– A magyar gazdaság felemelkedése
Csath Magdolna közgazdász elemzése a magyar gazdaság előtt álló kihívásokról, az úgynevezett un-ortodox gazdaságpolitika lehetőségeiről és a növekedés fenntartásának módszereiről.

Hallgassa meg!

– Mit érhet el az erdélyi magyarság?
Van-e esély az autonómia kivívására? Elérhető-e a Székelyföld régió megteremtése? Király Károly politikai közírót, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség alapítóját kérdezzük, aki a magyarságért végzett áldozatos munkájáért most vehette át a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést.

– Megtorlás Erdélyben – a magyar forradalomért.
Romániában, főként Erdélyben, a magyar forradalom nyomán megmozdult a fiatalság, amire totális megtorlással, akasztással, rendkívül súlyos börtönbüntetésekkel válaszolt a hatalom, amely meglepően jó viszonyt ápolt az akkori Kádár kormánnyal. Minderről Vincze Gábor történész beszél.

– Keresztény üldözés a 21. század elején.
Györfi Károly könyve nem csupán azokat az egyre szaporodó példákat sorolja, amelyek a keresztény vallású, de muzulmán környezetben élő Krisztus-hívők meggyilkolásáról, elűzéséről szólnak, hanem az európai keresztényellenességet is vizsgálja. Beszélgetés a szerzővel.

– Kárpát-medencei magyarok zenéje.
A jótékonysági turnésorozat céljairól és eredményeiről, tapasztalatairól számol be Böszörmény Gergely szervező, koncertigazgató.

– Amerika újra támad?
Az USA budapesti nagykövete ismét ugyanazokat a vádakat hangoztatta, amelyek cáfolatával már sokszor szolgált a magyar kormány. Mit tehet a hamis információk ellen, Magyarország védelmében az amerikai magyarság? A lehetőségekről Lipták Béla az amerikai magyar lobbi vezetője tájékoztat.

Hallgassa meg!

– Kádár János Moszkvában
Kun Miklós történész a magyar kommunistának a forradalom eltiprásában, a szovjet hadak behívásában játszott szerepéről és kétnapos moszkvai tartózkodásának eddig ismeretlen tényeiről beszél. A szabadságharc leverésére és a megtorlásidejére a 93 éves forradalmár, az előző parlament doyjen-je, Horváth János emlékezik.

Vasárnapi újság – Kossuth – november 8., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Nagy Katalin
Zenei szerkesztő: Duba Szilvia

Videó ajánló

Olvasson tovább