Hozzávalók a tésztához:
– 70 dkg liszt
– 30 dkg vaj
– 15 dkg porcukor
– 1 csomag sütőpor
– 3 db tojás
– 1 citrom reszelt héja és leve
Alma töltelék:
– 1 kg savanykás alma,
– 20 dkg porcukor,
– 2 evőkanál búzadara,
– 2 evőkanál darált keksz,
– ½ kk. fahéj, ízlés szerint
Diós töltelék:
– 70 dkg darált dió,
– 20 dkg porcukor,
– 4 evőkanál darált keksz,
– citromhéj, tetszés szerint,
– kevés meleg tejjel, sűrű masszát készítünk belőle.
Elkészítése: A lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk és a többi anyaggal elkeverjük. Mikor összeállt a tészta, két részre osztjuk. Mindkét részt kinyújtjuk, kivajazott lisztezett tepsibe tesszük és közé először a diós töltelék felét, majd az almás tölteléket és végül újra a diós tölteléket rakjuk! Végül a tészta másik feléből rácsot készítünk a sütemény tetejére! Előmelegített sütőben 190C-on 35-40 percen át világosbarnára sütjük.
Elkészítési idő: 90 perc
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.