Vasárnapi újság: Mire tanít a mese?

A Vasárnapi újság október 18-i adásának tartalmából:

Mire tanít a mese?
Miközben egyre kevésbé jellemző, hogy a szülők mesét mondjanak gyermekeiknek, az iskolai nevelésben nagy szerepet kap a nemzeti karaktert megjelenítő, erkölcsformáló népmese. Összeállítás a nyíregyházi meseprogramról.

10 éves a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ.
A lengyel-magyar barátság jegyében, II. János Pál pápa szellemében tevékenykedő szervezet a hajléktalanok, rászorulók ellátása mellett oktatási-képzési feladatokat is végez. Beszélgetés a központ vezetőjével, gondozottjaival és Roman Kowalski rendkívüli és meghatalmazott nagykövettel

– Szabakereskedelmi megállapodás
Mit tudunk a tervezett és titokban alakuló úgynevezett szabadkereskedelmi megállapodásról? Milyen veszélyek fenyegetnek és kinek jelenthet előnyt, ha a szerződés olyan részleteket tartalmaz, mint pl. a választott bíróság intézménye? Boross Imre és Bogár László közgazdászok mondanak véleményt.

Folytatódik az Erdély – Székelyföld sorozat
Újabb kötettel gazdagodott az ERDÉLY – SZÉKELYFÖLD című honismereti könyvsorozat. A szerzőpáros, Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla beszél a támogatás nélkül születő sorozatról és küldetésükről.

Családok Világtalálkozója.
Bíró László püspök beszél a Philadelphiában megtartott találkozó tanulságairól és tapasztalatairól.

– A szovjet megszállás és a vidéki Magyarország
Hogyan élte át a falusi lakosság a megszálló hatalom katonáinak gátlástalan rablásait, a polgári lakosság elleni erőszak napjait? A Csongrád vármegyei eseményekről Vincze Gábor helytörténész beszél.

– Egy lovas túra emlékezete
Újra találkoztak azok a lovasok, akik a honfoglalás mille-centenáriuma alkalmából „megismételték” a magyarok országkereső útját.

– Az MKP strassbourgi fellépése
Miért nem autonómiát és miért önkormányzatiságot kér a felvidéki magyarság számára a szlovákiai magyar párt? Beszélgetés Berényi Józseffel a Magyar Közösség Pártjának elnökével.

Vasárnapi újság – Kossuth – október 18., vasárnap, 6:00

Szerkesztő-műsorvezető: ifj. Tóth György
Zenei szerkesztő: Gere Erzsébet

Olvasson tovább