A tök valamikor lenézett növény volt, mára az ínyenc konyhákon is a legnagyobb kedvencek közé tartozik. Persze nem a takarmánytök, hanem a sütnivaló. És nem is gondolnánk, milyen sok fajtája van. Nagydobosi (kerek és szürkés-kékes), kiszombori (hosszú, fehéres szürke), hokkaidó (hosszúkás, narancssárga). Ezeken kívül van még úritök, selyemtök, patyolattök, koronás tök, turbán tök, pézsmatök, laskatök. Ne feledkezzünk meg az Isten gyalulta tökről sem. Onnan kapta a nevét, hogy főzés közben szeletekre esik szét, felesleges gyalulni. Vinkó József elmeséli egyik kedvenc étkünk kultúrtörténetét. A termesztés titkaiba a 96 éves Bálint gazda avatja be hallgatóinkat, receptekkel pedig Segal Viktor és Szatmári Főzelékes Feri szolgálnak.
Szellem a fazékból – Kossuth – október 17., szombat, 9:30
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.