Egyéb

Jelentős felajánlás a menekültek támogatására

A Halljad Izrael október 16-i adásában Dr. Valastyán Pál a Demján Sándor Alapítvány által nyújtott támogatásról beszélt.

A cég, ahol dolgozik, egy komoly felajánlást tett, 1 millió euro értékben.
A Demján Sándor Alapítvány, annak alapítója tette a felajánlást, a migrációban érintett gyermekek számára, a körülményeik javítására. Kérte azt is, hogy aki csak tud, csatlakozzon ehhez az elképzeléshez, amit már sokan megtettek.

Ehhez akkor sok mindenkit várnak még?
Igen, példának okáért én felvettem a kapcsolatot a zsidó Szeretetkórházzal, kaptam is felajánlást tőlük is, gyógyszeradomány formájában, ami szintén nagyon fontos. Nincs más dolgunk, mint a gyógyszerlistát eljuttassuk hozzájuk. Szerencsére még erre nem volt szükség, mert gyógyszerek tekintetében jól állunk.

Ön eddigi munkája során, évekkel ezelőtt alaposan tanulmányozta a Közel-Keletet, Izraelt. Nem érzi úgy, hogy a menekültkérdésre a választ az elindulni szándékozók szülőhelyén kell megoldani? Így akár az Önök nagylelkű felajánlását ott hasznosítani a gyerekek számára?
Az alapító szándéka egyértelmű volt. Ennek értelmében a Magyarországon, a országhatáron levő menekültgyerekek életkörülményeit kívánja javítani. Az nyilvánvaló, az üdvös megoldás az lenne, ha a szülőföldjükön lenne béke és nyugalom, de a Demján Alapítvány nem erre esküdött fel, nem ez a célja. Azt nem zárom ki, hogy tevékenységünknek a közeljövőben lesz ilyen folytatása, jelenleg azonban Magyarország a célország, itt használjuk fel a felajánlást.

A történelmi egyházak is bejelentkeztek?
Még nem teljesen, de az első támogatásunk a Katolikus Karitasz felé lett folyósítva, de tárgyalunk az evangélikusokkal is. Azonban sajnálattal kell mondani, itt a vége, más egyház még nem jelentkezett támogatásért nálunk.

Köszönöm a beszélgetést.
Breuer Péter

A cikk a 2015. október 16-i Halljad Izrael! adásában elhangzott beszélgetés szerkesztett változata.

Videó ajánló

Olvasson tovább