×

Túl az Óperencián: Kincses Veronika

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas érdemes művész, opera-énekesnő.

1973-ban végezte el a Zeneakadémiát, majd a Magyar Állami Operaház magánénekese lett. 1974-ben ösztöndíjasként  egy évet töltött Rómában, a Santa Cecilia Akadémián. Több mint harmincöt esztendeig tartó pályafutása alatt a világ számos híres operaházában is megfordult. Énekelte Puccini Pillangókisasszonyát, a Bohémélet Mimijét, Mozart Don Giovannijának Zerlináját és Donna Elviráját, a Figaro házassága Susannáját, Bellini Normáját, de még Nyilas Misit is megformálta a Légy jó mindhalálig című operában. Karrierje során több lemeze is megjelent, ezek közül néhány nemzetközi díjat is nyert Párizsban és New Yorkban. 1997 óta a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A Pécsi Tudományegyetem ének tanszakának alapító professzora. 2009-ben az Operaház mesterművészévé és örökös tagjává választották. Fia, Vajda Gergely ismert karmester és zeneszerző.

Kedves hallgatóink! Ha tehetik, mindenképpen tartsanak velünk, mert egy igazi EMBERT és MŰVÉSZT ismerhetnek meg, aki a mai napig alázattal, szerényen, de méltósággal teszi a dolgát.

Egy korábbi nyilatkozata, azt hiszem, sok minden előre vetít Róla:

 „………igazán sosem voltam primadonna-alkat, nem voltam az a vonulós, magamat vivő,„figyeljetek, engem nézzetek”– alkat…….. ennél mindig fontosabb volt számomra, hogy meg tudjam valósítani a kottában foglaltakat. Persze nem azt mondom, hogy nem tudtam hozzátenni a szerephez, csak más módon……„

A szerkesztő-műsorvezető Nagy Ibolya várja Önöket a készülékek elé.

Túl az Óperencián műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább