×

GMO-mentes Magyarország a Vasárnapi újságban

A Vasárnapi újság október 4-i adásának tartalmából:

– Katonaság a határ védelmében. Interjú Simicskó István hadügyminiszterrel a honvédség teendőiről és lehetőségeiről a most elfogadott törvénymódosítás tükrében.

Hallgassa meg!

– A vörösiszap-katasztrófa évfordulóján. Miként sikerült újra élhetővé tenni a tragédia sújtotta területet? Sikerült-e visszaadni az ott élők jövőjét, hitét?

Hallgassa meg!

– Szent István díj. Beszélgetés az összmagyarságért végzett munka elismerésére alapított civil díj egyik idei kitüntetettjével, Pozsgay Imrével – múltról és jelenről, migrációról és a Nyugat magatartásáról.

Hallgassa meg!

– Váltóállítás – diktatúrák a vidéki Magyarországon 1945-ben. Ö. Kovács József professzor és Földváryné Kiss Réka a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke foglalja össze, hogyan számoltak le a II. Világháború utáni vidéki Magyarország jövőjével a kommunisták a szovjet receptet követve.

Hallgassa meg!

– A GMO-mentes Magyarország esélyei. Ausztriában tárgyaltak a génmanipulált élelmiszerek és alapanyagok tilalmának megvalósításáról a GMO-mentes Magyarországért Egyesület. Az eredményekről számol be Kulik Zoltán a Vitafort Zrt. elnök-vezérigazgatója, az egyesület alelnöke, Hubai Imre a karcagi Hubai Családi Ökogazdaság vezetője és Zászlós Tibor az Egyesület elnöke.

Hallgassa meg!

– A népmese napja. Gondolatok a népmese jellemformáló, nemzeti karaktert tükröző, észrevétlenül nevelő hatásáról, fantáziafejlesztő és az anyanyelv ismeretét bővítő szerepéről.

 

Vasárnapi újság – Kossuth – október 4., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Zenei szerkesztő: Gere Erzsébet

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább