Rondó: balkán koncertek a Zűrös Bandával

AZ ÉLET PEREMÉN – Henryk Slawik és id. Antall József)
Idén a fővárosi közgyűlés határozata alapján a budai alsó rakpart ezen szakasza Henryk Slawik nevét viseli. Az átadó ünnepségre szeptember 18-án került sor.

1939-ben ezen a napon érkeztek az első lengyel menekültek Magyarországra. A mentésükben jelentős szerepet játszott Henryk Slawik és id. Antall József. A történelmi eseményeket eleveníti fel Az élet peremén című lengyel film, amelyet a közelmúltban mutattak be Budapesten.

NEMZETISÉGI HÍREK:
– az Örmény Függetlenség Napja Veszprémben
– Ruszin jótékonysági kiállítás a Magyarok Házában
– Ruszin búcsú Sajópálfalán

LENGYEL KERESZTÉNY KULTÚRA NAPOK
„Az embert nem lehet megérteni Krisztus nélkül” – ezek II. János Pál szavai, és egyúttal az idei Lengyel Keresztény Kulturális Napok mottója is. Az egyhetes rendezvény nyitónapján jelen lehettünk II. János Pál pápa vérereklyéjének oltárra emelésén.

UKRÁN SZÍNHÁZ VESZPRÉMBEN
Egy különleges színházi előadásra invitájuk Önöket. A kétszemélyes ukrán darab a nő és a férfi kapcsolatát elemzi az aktuális politikai viszonyok közepette.

KULTURÁLIS AJÁNLÓ:
– kiállítások a Lengyel Intézetben és a Bolgár Kulturális Intézetben

BALKÁN KONCERTEK A FONÓBAN
Adásunkat két fergeteges koncerttel zárjuk. Az idén 20 éves Fonó színpadán először a Borbély Kvartett és a bolgár kavalművész, Theodosij Spassov, majd a Zűrös Banda varázsolta el a közönséget.

Rondó – Duna – október 1., csütörtök – 07:15

Olvasson tovább