Napközben az anyajegy-vizsgálatról és a közösségi mezőgazdálkodásról

A Napközben október 5-i adásának tartalmából:

Munkahelyi kultúra itthon és külföldön
Sok mindenben különbözik a honi és a külföldi munkahelyi kultúra: bár külföldön sem illik „más zsebében turkálni”, azért túl nagy rejtőzködés és „bujkálás” nincsen a fizetések mértékét illetően, mint például a honi multik esetében. Egy multinál dolgozó amerikai webmester, ha megkérdezik vagy beszélgetés közben szóba jön, nem titkolja, hogy mennyi a fizetése kb. évi hatvanezer dollár. Miért olyan nagy titok a fizetés vagy akár csak az átlagfizetés? Nyugaton az álláshirdetésekbe többször beleírják, mennyi bért tudnak kínálni a munkáért, nálunk viszont általában a jelöltnek kell megmondania, mennyi bért igényel. Miért alakult ez így? Miért tabu, ki mennyit keres vagy egy cég mennyit kínál egy pozícióért? Hogyan használják ki ezt a cégek? Tehet-e ellene a munkavállaló? Egyenlők és egyenlőbbek a cégeknél? Hogyan határozzam meg azt, hogy mennyit érek az adott munkaerőpiacon?

Hallgassa meg!

Anyajegy vizsgálat
Vége a nyárnak – most kell ellenőriztetni az anyajegyeket! Az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket. Az emlékező bőrről, a gyanús jelekről, az eltávolítás lehetőségeiről beszélünk majd. (erről már beszéltünk)

Hallgassa meg!

Képzéssorozat indul a Közösségi mezőgazdálkodásról
A képzéssorozaton szakértők és egy tapasztalt gazdálkodó segít majd abban, hogy a résztvevők megismerjék a közösségi mezőgazdálkodás, elméleti hátterét, gyakorlati példáit Európából és Magyarországról egyaránt, valamint a közösségek működésének legfontosabb gyakorlati tudnivalóit (szereplők, működési módok, gyakorlati tapasztalatok). A képzés október első felében indul. A jelentkezésmódjáról, az oktatásról beszélgetünk majd.

Hallgassa meg!

A Templeton programról és a Nagy Diák IQ-tesztről
Keresik azokat a kiemelkedő képességű tehetségeket, akik egy ingyenes egyedülálló, elsőként Magyarországon induló, személyre szabott tehetségfejlesztő programban, a Magyar Templeton Programban vehetnek majd részt. És beszélünk arról is, hogy ismét keresik az ország legintelligensebb diákját (erről már beszéltünk).

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – október 5., hétfő, 9:00

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább