×

Túl az Óperencián: Molnár Piroska

Október 1-jén ünnepli 70. születésnapját a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Nemzet Színésze. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1968-ban szerzett diplomát, de már az 1966-os Táncdalfesztiválon fellépett. Pályafutása során megfordult Szegeden, a kaposvári Csiky Gergely Színházban és a Nemzeti Színházban, 1982-ben pedig a budapesti Katona József Színház alapító tagja volt. Jelenleg a Thália Színház színésznője, a prózai szerepek mellett gyakran feltűnik operettekben és musicalekben is. Egyik leghíresebb alakítása szintén egy operetthez köthető, hiszen Kaposváron a Csárdáskirálynő Cecíliáját éveken keresztül játszotta nagy sikerrel. De énekelt Lehár Ferenc operettjében, a Luxemburg grófjában is.

A hetvenes évek eleje óta filmekben is látható, napjainkban pedig az MTVA népszerű vígjátéksorozatában, a Munkaügyekben alakítja az egyik főszereplőt, Elvirát.

Természetesen születésnapja alkalmából is köszöntjük a héten, valamint gratulálunk, a legújabb elismeréséhez, mert éppen a  napokban kapta meg a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját. Amikor rákérdeztem erre, szerényen csak annyit mondott, hogy nagy megtiszteltetés, de egy életműdíj, mindig el is gondolkoztatja az embert…….

Reméli, ez nem azt jelenti, hogy „Isten véled édes Piroskám….„

Várom Önöket továbbra is szeretettel: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább