×

A felsőoktatás helyzetéről a Vasárnapi újságban

A Vasárnapi újság szeptember 27-i adásának tartalmából:

Felsőoktatási helyzetkép
Újdonságok az egyetemi és főiskolai rendszerben. Gondolatok a nyíregyházi főiskola tanévnyitója ürügyén a vidéki oktatási intézmény lehetőségeiről, országos körkép az átalakításokról Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár segítségével.

Magyarország Mezőgazdasági seregszemléje
Az OMÉK kiállítás hasznáról, a magyar mezőgazdaság eredményeiről és gondjairól beszél Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a bemutatón megjelenő gazdákkal és termelőkkel.

Brüsszel és a migránsáradat
Milyen eredményeket hozott és milyen kérdésekben nem sikerült megállapodni a keddi és szerdai tanácskozásokon? Gálik Zoltán docens és Kiszely Zoltán politológus elemzése.

Élve eltemetve
A déli határunknál kialakított és az állítólagos jugoszláv támadás ellen védelmező bunkerhálózat tervezőjének története. A mérnököt élete végéig börtönben akarta tartani a Rákosi-diktatúra, 1956-os szabadulásáig családja holtnak hitte. Történetét Pancza István foglalta kötetbe.

Délvidéki magyarirtás
Vándorkiállítás nyílt a hódmezővásárhelyi Emlékpontban.

Bővülő nemzeti jegyzék
Újabb értékekkel bővült a szellemi-kulturális örökség nemzeti jegyzéke. Az értéktár jelentőségéről és szerepéről mondja el gondolatait Hoppál Péter államtitkár, Cseri Miklós néprajzkutató és Kovács Miklós kékfestő mester.

Szent Mihály szellemisége
Hazatelepülni készül Hannel András zongoratanár, aki 25 esztendei mallorcai oktató munkáját szülőföldjén folytatja. Mi indítja a hazatérésre, miközben tudja, hogy itthon nem várhat hasonló fizetést, életkörülményeket.

Márton Áronra emlékeztek a budapesti Országházban
A megemlékezést a Magyar Országgyűlés, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum, a Székelyföld folyóirat és a Lakiteleki Népfőiskola szervezi. Lezsák Sándor idézi az erdélyi püspök történetét.

Kiss Rigó László katolikus püspök vasárnapi gondolatai

Vasárnapi újság – Kossuth – szeptember 27., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Ifj. Tóth György
Műsorvezető: Ifj. Tóth György
Zenei szerkesztő: Gere Erzsébet

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább