Az igazi magyar lecsó

A Szellem a fazékból következő adásában:

Az általános felfogás szerint a lecsó a világ legkönnyebb étele. Nem kell hozzá más, csak zsiradék, hagyma, paprika, paradicsom, kettes kolbász. Lecsót még az is tud főzni, aki konyhaanalfabéta. Aki azonban így gondolkodik, semmit sem tud a lecsóság lényegéről. Mert lecsót főz boldog-boldogtalan, de olyan lecsót, mint mi, magyarok, senki a világon nem tud rottyantani. El is mentünk Székesfehérvárra, az ország legnagyobb lecsófesztiváljára, hogy a legnagyobb lecsókirályoktól tudjuk meg a titkot. Milyen a velős, a kapros, vagy a desszertlecsó? Az „amatőrök” közül Bodrogi Gyula és Szacsvay László árulja el a saját receptjét. A dupla és a tökös-sörös lecsót. Vinkó József pedig hozzá vágja, dinszteli a nagy öregek titkait.

00:00

/

Hallgassa meg!

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább