A Múzeumok Őszi Fesztiváljáról Napközben

A Napközben október 1-i adásában:

– Pályaorientáció – különös tekintettel a műszaki pályákra, szakmákra, szakokra. Mennyire tudja ráirányítani a diákok figyelmét egy-egy szakmára, mondjuk egy érdekes, jól szervezett rendezvény, pl. a Kutatók éjszakája? Hol, mikor kell elkezdeni a diákok orientálását? És a szülők figyelmét, hogy tudjuk a mérnöki pályák felé irányítani?  Milyen mérnökökre van szüksége a piacnak? Tv: Zsiros László, tudományos ismeretterjesztő újságíró, Jakab Roland az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség alapító elnöke, Sámson Dorottya munkaerő piaci szakértő.

Hallgassa meg!

–  Idősek Világnapja – (Zenei világnap is) Az Idősotthonokban, napközikben milyen lehetőségeik vannak a néniknek, bácsiknak arra, hogy zenei programokon vegyenek részt, akár aktív közreműködők is lehessenek? Működnek-e énekkarok, kis kórusok, dalkörök ezekben az intézményekben? Tv: dr. Hegyesiné Orsós Éva, az Életet az éveknek Klubok Országos Szövetsége elnöke, Kállay Gáborné Ferencváros kultúráért felelős alpolgármestere, Szalóki Ágnes, előadóművész, dalszerző.

Hallgassa meg!

– A héten kezdődött és november 15-ig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja. A rendezvénysorozaton 150 múzeum közel 1600 programmal várja a látogatókat országszerte.  Ebből nyújthatnánk ízelítőt, kiemelve a legnagyobb programokat és kisebb települések programjait. Tv: dr. Cseri Lajos  múzeumi főigazgató, dr. Kovács Emőke múzeumigazgató.

Hallgassa meg!

– Ugyancsak a héten kezdődött a  Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesületnek  a 10., az önkénteskedést népszerűsítő KözJóTett programsorozata. A gyermekotthonokban élő gyermekek is megérdemlik a törődést és a figyelmet, csupán egy kis ösztönzésre van szükségük. Az idei félévben a HaKösz már 3 gyermekotthonban segít a gyerekeknek, óvodás kórtól egészen az érettségiig. Új csatlakozókat várnak. Tv: Páll Dávid Dénes a mentorprogram vezetője, Németh Luca, a HaKöSz elnöke, Nagy Janka mentor.

Hallgassa meg!

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább