×

Egyéb

Domovina: Régi módi lakodalom Kerepesen

Egy régi módi szerint megálmodott lakodalom Kerepesen
A fiatal lányok nagy álma általában az, hogy a legújabb divat szerinti, gyönyörű fehér ruhában állhassanak az oltár elé. A kerepesi Szabó Bernadett már egészen kicsi korától másra vágyott. Arra, hogy a boldogító igent a régi, eredeti kerepesi szlovák hagyományok szerint mondja ki, olyan ruhában, amilyet egykor a kerepesi menyasszonyok viseltek. A nagy álom megvalósításában partnerre talált leendő férjében, Birinyi Mártonban, de a nagy nap felpezsdítette és megmozgatta az egész város életét…

Štefan Bubán szlovák festőművész békéscsabai tárlata
Štefan Bubán – az egyik leghíresebb szlovák kortárs festőművész Festészet címmel rendezett tárlatával mutatkozik be a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban a magyar és a magyarországi szlovák közönségnek. A mesternek már több kiállítása is volt a városban, ezúttal azonban Bubán az eddig ismeretlen korai figurális műveiből, valamint a 2000 után született absztrakt alkotásokból válogatott. Ha idejük engedi, október 11-ig látogassanak el a tárlatra!

Mit keresett Nagy Feró a szlovák gasztronómiai héten a Gerbeaudban?
Az idegenforgalmi szakemberek állítása szerint tavaly a korábbinál 12 százalékkal több magyarországi turista érkezett Szlovákiába. A hazaiakon kívül éppen a szomszédos országok vendégei a legfontosabbak az országnak. Ez is elhangzott a hagyományos Szlovák Gasztronómiai Hét budapesti megnyitóján. Az érdeklődők már nyolcadik alkalommal ízlelgethették egy héten keresztül a szlovák konyhafőnökök által készített finomságokat. Abból a régióból érkeztek,amelyet a hét megnyitóján mutattak be az idegenforgalmi szakembereknek és újságíróknak. S a rendezvény egyik leglelkesebb aktív résztvevője Nagy Feró énekes volt!

Domovina – Duna – szeptember 28., hétfő, 7:50
Ismétlés: Duna World – szeptember 28., hétfő, 8:40 

Szerkesztő: Bencsik János
Szerkesztő munkatárs: Klausz Karola
Műsorvezető: Bencsik János

Domovina műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább