A babaszobából a munkavilágba Napközben

A Napközben szeptember 21-i adásában:

A babaszobából a munkavilágba
Szeptember lévén egyre több édesanya tér vissza a babaszobából a munkavilágába. A Napközben adásában tanácsokat adunk azoknak, akik boldog anyukák és elégedett, megbecsült munkaerők szeretnének lenni egyszerre. Megkérdezzük szakértőinktől, hogy  milyen juttatások illetik meg őket. Szólunk a    GYED Extráról, Munkahelyvédelmi Akcióról,a Családi Adókedvezményről is.

Hallgassa meg!

Fehér cukor a fehér halál?
Mi a baj a fehér cukorral? A cukor az új ellenség?! A dietetikusok, az egészséges életmód követőinek „trendi hisztijéről” van szó, vagy a túl sok cukor tényleg méreg, vagy legalábbis egyfajta kábítószer?  Óvatos becslések szerint a teljes lakosság fele inzulinrezisztens lehet, vagyis akár minden második nő és férfi érintett. Valóban rettegjünk, mert felborítja a hormonháztartás, daganatos és szív-és érrendszeri betegségek és PCOS okozója? Vagy csak egy örült egészségdivatról van szó?

Hallgassa meg!

Osztálypénz!
Szedhető vagy sem? Hasznos? Hallgatói panasz alapján járunk utána a kérdésnek.

Hallgassa meg!

Közösségi szerviz
Volt idő, mikor még az elektromos kütyüket nem egyszerűen kidobták és lecserélték, hanem megjavították. A baj az, hogy nagyon kevés szerviz foglalkozik manapság ezekkel az apró dolgokkal, eltűntek a szakemberek is, akik ezeket megjavították, vagy ha mégis van ilyen, sokszor többe kerül a javítás, mint egy új készülék. Ezekre a problémákra jó megoldás a közösségi szerviz, ahol Te magad megjavíthatod a holmidat: ehhez rendelkezésre állnak ingyen a szerszámok, és a szakértő segítség, akik támogatást adnak az önálló javításhoz, vagyis nem ők csinálják meg helyetted, hanem segítenek abban, hogy Te magad javíthass.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 21., hétfő – 9:00

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább