A kórházi várólistáktól a Magyar Dal Napjáig Napközben

A Napközben szeptember 14-i adásában:

Rövidülő várólisták?
Tavasszal program indult a kórházi várólisták szabályozására, hogy a betegek minél hamarabb eljuthassanak a műtétekre. Az intézmények átirányíthatják egymáshoz a klienseket, főképp a kisebb beavatkozásokra. Hogyan vált be a rendszer, érezhető-e számottevő javulás a rendeletnek köszönhetően?

A Magyar Dal Napja
Tegnap volt a magyar dal napja és egymást érték nyáron a hatalmas tömegeket megmozgató könnyűzenei fesztiválok. Balaton Sound, VOLT, és a nemrég véget ért Sziget. A fellépő zenekarok között azonban kevés az átütő, nagy formáció, inkább az egy vagy kétslágeres csapatok aratnak. Vajon mi a titka a nyolcvanas évek legendás és megismételhetetlennek tűnő zenekarainak, miért kérészéletűek a mai rockzenekarok, és hogyan alakultak át a fiatalok zenei fogyasztási szokásai?

Emlékek vagy kordokumentumok?
Tele van a szekrényünk szüleink, vagy akár nagyszüleink régi irataival, családfák, fényképek, képeslapok, hivatalos dokumentumok, amiket sajnálunk kidobni. Évtizedek óta porosodnak a fiókban, általában megörököljük őket, de nem nagyon tudunk mit kezdeni velük, nem ismerjük az értéküket sem. Mit kezdjünk ezekkel az iratokkal, hova lehet bevinni őket egyáltalán megmutatni, hogy van-e értelme őrizgetni őket, vagy akár kordokumentumként levéltáraknak átadni, esetleg egyszerűen kidobni a kukába az egészet?

Egészségmegőrző gyakorlatok otthonra
Sokan nem szeretnek konditerembe járni, vagy nyilvános edzéseket folytatni egészségük érdekében, de mégis szeretnének tenni valamit, hogy fittebbek legyenek. Számos ember az otthoni tornát, edzést választja, de az interneten talált információtömeg inkább csak elbizonytalanítja őket. Milyen gyakorlatokat végezzünk otthon, és mennyire hasznos ha szakember segítsége nélküli edzésterveket használunk?

Szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezető: P.Kiss Zsuzsa

Napközben – Kossuth – szeptember 14., hétfő, 9:00

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább