Hot dog forradalom a Korkóstolóban

A Korkóstoló szeptember 13-i adásának tartalmából:

Mindenféle forró kutya megkóstolható ma már a fővárosban, mert a hamburger- és a kolbászforradalom után a street food világa újra és újra felfedezi a hot dogot is. A mustáros és „kecsapos” régimódi hot dogokon túl is van élet, és vállaljuk csak bátran, ha mexikói vagy éppen wasabis ízekre, sőt csokoládéból sütött sweet dogokra vágyunk! A Korkóstolóban a budapesti Hot Dog Cold Beer nevű helyen csípős japán, megszokott mustáros bécsi és savanyú káposztás New York-i forró ebbel is megismerkedhetnek.

Bor- és Pezsgőfesztivált tartottak a múlt hétvégén Budafokon. Ez a városrész őrzi a múltat. A lakótelep és a gyárépületek mögött ódon utcácska húzódik, macskakövekkel borítva és a járdaszélen gesztenyesor áll. A helyi borospincék, mint ahogy régen is, ma is vonzók a borbarátok számára. A múlt hétvégi fesztiválon nemcsak azok érezték jól magukat, akik kóstoltak, koncerteket hallgattak, szórakoztak, hanem azok is, akiket kifejezetten a tradíciók érdekeltek, hiszen jó alkalom volt ez arra, hogy felkeressenek egy-egy pincét is.

Brad Pittre és Robert De Niróra, sőt a brit hercegi párra is főzött már Hampuk Zsolt. Korábban a Hertelendy-kastélyszálló séfjeként elnyerte a Relais & Châteaux minősítést, ami a régióban is ritkaságnak számít. Számos Michelin-csillagos kollégája mellett szerezte tapasztalatait, korábban megnyerte a szakácsok Európa-bajnokságát is, és a vendéglátás szinte minden területén otthonosan mozog. Nemrégiben éttermet nyitott Budapesten, a neve Lamb & Leo bisztró.

Hamarosan különleges darab látható október 2-tól a Magyar Színházban: a Konyha, amelyben 30 ember sürög-forog a színpadi konyhában, hogy meglegyen az ebéd a nagyüzemben 2000 fő részére. Séfek és pincérek, cukrászok és hentesek Arnold Wesker művének főhősei. Wesker szerint konyha az egész világ, és mi mindannyian séfek vagyunk benne kisszerű konfliktusainkkal, személyes drámáinkkal. A történet toleranciára és elfogadásra tanít. A darab rendezője, Lengyel Ferenc maga is kitűnően főz.

Náray Erika színművésznő életében a zene mindig is meghatározó szerepet kapott. Sokáig az Operett Színház volt a második otthona. Láthattuk őt a Rómeó és Júlia dadájaként, a Szépség és a Szörnyeteg Tea Mamájaként és még sorolhatnánk. Októberben a József Attila Színházban a Cigánykerék, decembertől a Rózsavölgyi Szalonban az Amazonok című darabban láthatjuk. Újabban dalszövegeket is ír. Saját zenekara is van. Sokoldalú művész, aki a konyhában sem tétlenkedik, sőt mi több, egy szakácskönyvet is ír, szerkeszt.

Korkóstoló – Kossuth – szeptember 13., vasárnap, 9:30

Korábbi adások >>>

Fotó: Facebook – Hot Dog Cold Beer

Videó ajánló

Olvasson tovább