Jog és az illegális migráció a Vasárnapi újságban

A Vasárnapi újság szeptember 6-i adásának tartalmából:

Jog és illegális migráció
Mit tehet meg, és mit nem tehet Magyarország a nem kívánt népvándorlás ellen? Van-e jogi akadálya annak, hogy az egyes területeken – például a Keleti környékén – tapasztalható tarthatatlan állapotokat kezelje? Kérdéseinkre Trócsányi László igazságügy miniszter válaszol.

Változások a törvényekben – a migráció megfékezéséért
Milyen döntések születtek a héten a parlamenti bizottságok ülésein? Milyen következményei lehetnek, ha elfogadják és bevezetik a szigorúbb szabályokat?

Hallgassa meg!

Maradjon a magyar föld a magyar gazdálkodóké
Miként érhető el, hogy az Uniós nyomás ellenére is megőrizzük nemzeti kincsünket? Véleményt mond Győrfi Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Sallai R. Benedek gazdálkodó, az LMP agrárszakértője.

Hallgassa meg!

Közéletünk – pártpolitikai olvasatban.
Lánczi Tamás elemzése arról, mit nyer vagy veszít az ellenzék a migrációval kapcsolatos politikájával? Célra vezető-e Brüsszelben feljelenteni Magyarországot a népvándorlási hullámmal szemben tett lépéseiért, miközben Európa is ugyanezzel a gonddal küszködik?

Hallgassa meg!

 „Veletek fogjuk megzsírozni a földet!”
Ezt hallhatta az ÁVH-s pribékektől több mint 10 ezer ember, akiket a magyar kommunista párt parancsára 1950-től a Hortobágyra telepítettek ki. A róluk szóló megemlékezésről készült összeállítás.

Óteleki deportálás
Emlékezés az ötvenes években Baragánba hurcoltakra.A kommunista hatóságok Gheorghiu-Dej parancsára kényszermunka táborokba kényszerített ártatlan nemzetiségiek nagy többsége belehalt a megpróbáltatásokba. Az egyik túlélő, a gyermekként elhurcolt Szeles Faragó Ilona emlékezik a keserves évekre.

Hallgassa meg!

Magyar nyelvű egyházi iskola nyílt a felvidéki Szepsiben.
Sok éves kitartó próbálkozás után a Boldog Salkaházi Sára nevét viselő intézményben több mint 200 magyar gyermek tanulhat anyanyelvén. Összeállítás az iskolaalapítás történetéről és jelentőségéről.

Hallgassa meg!

Lélektől-lélekig
Szabó István református püspök gondolatai.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – szeptember 6., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Ifj. Tóth György
Műsorvezető: Ifj. Tóth György
Zenei szerkesztő: Gere Erzsébet

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább