Egyéb

Domovina: Volt egyszer egy rockzenekar

A Domovina szeptember 14-i adásának tartalmából:

– Elhivatottságból jeles: Havas Zoltán
Az iskolaév elején bemutatunk egy igazi tehetséget, aki ugyan nem rendelkezik szlovák gyökerekkel, mégis hosszú évek óta a budapesti szlovák iskola diákja. Havas Zoltán szeptembertől kilencedikes. A Tehetségek Program keretében ösztöndíjat nyert, kétszer kapott különdíjat a szlovák népismereti országos versenyen, aktívan zenél és szabadidejében szívesen foglalkozik a hazai szlovákság néprajzi örökségével. Zoli nagyon kommunikatív, mindig ragyog az arca, példakép lehet nemcsak kortársainak, hanem a felnőtteknek is.

– Volt egyszer egy rockzenekar ….. AGR +-
A műsorunk második részében szereplőriportfilm főszereplői is a budapesti szlovák iskolába jártak.Harminc évvel ezelőtt alakult az első és ezidáig egyetlenszlovák nemzetiségi rockzenekar Magyarországon, az AGR+-.Az együttes debütáló koncertje 1985 májusában volt Pilisszántón.A csapat csak 5 aktív évet játszott együtt, de az akkori élmények sok rajongót máig elkísérnek. Az együttes két emblematikus arcával – Fuhl Imre alapítóval és Hattinger Gábor énekessel- elevenítettük fel a zenekar aranykorát.

– Nézőink kérésére: Bobály Vendel békéscsabai mesemondó és Volter Domonkos püspökhatvani énekes

Műsorunk végén pedig következzen két nézői kérés teljesítése!Június 29-én, a békéscsabai szlovák iskoláról szóló riportunkban szerepelt egy rövid meserészlet az azóta már második osztályos Bobály Vendel előadásában. Ezzel a produkcióval nyerte meg a magyar városi mesemondóversenyt is. Annyian szerették volna őt újra látni, hogy íme, találkozzanak Vendellel!
Július 6-án a Magyarországi Szlovákok Szövetsége országos szavaló- és énekversenyéről számoltunk be és bemutattuk a püspökhatvani Volter Domonkost, aki soha nem járt szlovák iskolába, hanem a nagymamájától tanult meg szlovákul beszélni és énekelni. Halljuk!

Domovina – Duna – szeptember 14., hétfő, 7:50
Ismétlés: Duna World – szeptember 14., hétfő,  8:40

Szerkesztő: Bencsik János
Szerkesztő munkatárs: Klausz Karola
Műsorvezető: Bencsik János

Domovina műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább