Egyéb

Domovina: Juraj Migaš emlékére - Szlovák népdalcsokor

Juraj Migaš emlékére
Augusztus végén, 58 éves korában hunyt el Juraj Migaš, Szlovákia volt magyarországi nagykövete. 2004 és 2009 között teljesített nálunk diplomáciai szolgálatot és ahol csak tudott, segített. Szavait mindig tettekkel bizonyította és őszinte szívvel vett részt a hazai szlovákság rendezvényein. Budapesti diplomáciai küldetése lejárta után is, ha csak tehette, ellátogatott hozzánk.

Utolsó szlovák nagyköveti állomáshelye 2014-től Szlovénia volt. Szerkesztőségünk a 2009-ben, Budapestről való eltávozása előtt készített portréfilmmel búcsúzik tőle és emlékezik rá. Nyugodjon békében!

Szlovák népdalcsokor
Amint az emlékfilmből is kiderült, Juraj Migaš nagykövet úr rendszeresen meghívta rezidenciájára a Magyarországi Szlovák Szövetség Országos Szavaló és Énekversenye országos döntőjének résztvevőit és mindent megtett jövőnkért, a gyermekekért. Biztosan nagyon örülne, ha látná, hogy mennyit és mivé fejlődtek azok a gyerekek, akiknek első versenyeit még ő is láthatta.

Juraj Migaš emlékére következzen hát egy összeállítás  a Magyarországi Szlovákok Szövetsége idei versenyének országos döntőjéről, ezúttal az énekesek produkcióiból.

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna
Szerkesztő munkatárs: Hruboňová Iveta
Műsorvezető: Antala Zsuzsanna

Duna – szeptember 7., hétfő, 7:50
Ismétlés: Duna World – szeptember 7., hétfő, 8:40

Vissza a Domovina műsoroldalára >>

Videó ajánló

Olvasson tovább