A „Szellem a fazékból” stábja ezúttal a vörösbor titkát keresi, kutatja. Valóban a jó vörösbortól élnek a dél-franciák 10 évvel tovább, mint észak- vagy nyugat-európai kortársaik? Csodaszer a rezveratrol és a procianidin? Ezek a polifenolok ugyanis számottevő mennyiségben a vörösborban fordulnak elő. Igaz, hogy hatékony mennyiséget csak 10 liternyi jó vörösborban találunk. Annyit elfogyasztani viszont már nem annyira egészséges. Bonyolult ez a probléma… De a megoldás nem marad el. Vinkó József, a műsor házigazdája jól forgatja a ködvágót. És ezúttal is akadnak gondolkodótársai. Például Kállay Miklós, a Corvinus egyetem borászati tanszékének emeritus professzora. Vagy Ilosvay Szabó Zoltán, orvos, természetgyógyász és Alkonyi László borász. Jöjjenek, kedves Kossuth rádió hallgatók, fejtsük meg együtt a francia paradoxon titkát.
/
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.